Iaurtul grecesc este mai dens decât iaurtul obișnuit și te ajută să obții mai ușor o aromă intensă și un gust complex. De asemenea, conține cu 40% mai puțin zahăr, cu 38% mai puțin sodiu, o cantitate dublă de proteine și mai puțină lactoză decât iaurtul clasic. Probioticele din componența lui dau un impuls util digestiei și previn agravarea afecțiunilor dermatologice.
Este foarte util să incluzi acest ingredient savuros în dieta copiilor pentru a-i ajuta să obțină calciu și proteine în timp ce se bucură de gustul special.
Iată ce rețete vor face deliciul copiilor:
1. Smoothie cu iaurt grecesc și fructe de pădure
Copiii sunt foarte adesea atrași de culoarea smoothie-urilor, fiind ideal să le servești această variantă pentru a le suplimenta meniul cu nutrienți esențiali. Iaurtul grecesc nu numai că va adăuga vitamine și minerale, dar va crea o consistență mai plăcută și spumă, foarte atractivă pentru copii.
Ingrediente:
- 1½ banană, curățată de coajă și congelată;
- ½ cană de zmeură congelată;
- ½ cană de afine congelate;
- ½ cană de lapte degresat;
- o cană de căpșuni proaspete;
- ¼ cană de iaurt grecesc degresat;
- 2 linguri de miere.
Cum se prepară:
Pune toate ingredientele în blender și mixează până când obții un amestec omogen.
Servește presărat cu puțină nucșoară.
2. Guacamole cu mango și iaurt grecesc
În cadrul unui studiu realizat în 2017 s-a constatat că este mult mai probabil ca legumele să fie consumate de copii dacă sunt servite alături de un sos gustos. Astfel, numai 31% dintre copii acceptă să mănânce legume simple, în timp ce 64% vor savura cu plăcere legumele dacă li se oferă și un sos apetisant în același timp. Iaurtul grecesc constituie baza ideală pentru numeroase sosuri, iar astăzi îți prezentăm o variantă exotică.
Ingrediente:
- 2 avocado;
- sucul de la un lime;
- ½ ardei gras roșu;
- un cățel de usturoi, tocat fin;
- ½ ceapă roșie, tăiată solzi;
- ¼ cană de mărar, tocat fin;
- ½ cană de iaurt grecesc simplu;
- ½ linguriță de sare Kosher;
- ¼ linguriță de piper negru, proaspăt măcinat;
- un mango, tăiat cubulețe.
Cum se prepară:
Taie cele două fructe de avocado pe jumătate și scoate sâmburii.
Pune miezul într-un castron, adaugă sucul de lime, cățelul de usturoi, ceapa roșie, ardeiul gras, mărarul, iaurtul, sarea și piperul. Amestecă bine, apoi combină totul cu mango și servește presărat cu ghimbir pudră.
3. Prăjiturele cu iaurt grecesc, semințe și ovăz
Cum poți obține o variantă sănătoasă de prăjiturele? Adăugând iaurt grecesc direct în aluat! Pentru fiecare pachet de unt specificat într-o rețetă folosește 6 linguri de iaurt grecesc integral.
Ingrediente:
- o cană de făină integrală;
- o linguriță de bicarbonat de sodiu;
- o linguriță de scorțișoară pudră;
- ¼ linguriță de sare Kosher;
- o cană de iaurt grecesc integral;
- ½ cană de zahăr brun fin;
- o linguriță de zahăr brun granulat;
- 2 ouă mari;
- 2 căni de fulgi de ovăz integral;
- o cană de stafide aurii;
- o linguriță de extract de vanilie;
- 1/3 cană de semințe de floarea soarelui crude.
Cum se prepară:
Amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea într-un bol. Într-un vas separat combină zahărul fin cu cel granulat, apoi adaugă ouăle și extractul de vanilie, amestecând bine până când obții un mix de culoare maro deschis.
Adaugă iaurtul, apoi combină totul cu amestecul precedent. În continuare adaugă lent stafidele, fulgii de ovăz și semințele. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune câte o lingură din acest amestec, lăsând spațiu între prăjiturele. Dă la foc mediu până când capătă o culoare aurie, aproximativ 12 minute. Lasă la răcit 15 minute înainte de a le servi.