13 alimente care scad tensiunea arterială - ce să mănânci
Consumă mai multe plante verzi
Alege beneficiile fructelor de pădure
Iaurtul
Calciul este unul dintre principalele elemente care pot contribui la menținerea unei tensiunii arteriale normale, pentru că ajută vasele de sânge să se contracte sau să relaxeze atunci când este nevoie. Iaurtul simplu, cu conținut scăzut de grăsime, reprezintă o metodă foarte bună de a introduce calciul în regimul alimentar zilnic, fără ca să adaugi prea multe grăsimi sau zaharuri. Dacă vrei să-i dai o aromă aparte, amestecă-l împreună cu câteva fructe de pădure și vei avea chiar mai multe beneficii pentru sistemul circulator.
Peștele bogat în grăsimi
O altă sursă bogată de calciu este reprezentată de oasele peștilor, așa cum cum conservele de somon sau de sardine. Peștii bogați în uleiuri, cum sunt macroul și sardinele, reprezintă sursă importantă de acizi grași Omega-3, cu rol foarte important pentru sănătatea inimii. Studiile au arătat rolul important pe care îl au suplimentele bazate pe ulei de pește în scăderea tensiunii arteriale.
Adaugă semințe
Folosește semințe nesărate de dovleac, in sau florea soarelui în salate, iaurturi sau în terciul de ovăz pentru a stimula reducerea tensiunii arteriale. Semințele reprezintă o sursă importantă de vitamine, cum este magneziul, care contribuie la menținerea tensiunii arteriale și relaxarea pereților vaselor de sânge.
Terciul de ovăz
Ovăzul este o cereală integrală sănătoasă, sățioasă și cu un conținut redus de sodiu. Este plină de fibre, care contribuie la menținerea sub control a greutății corporale și a tensiunii arteriale. Alege să folosește lapte degresat sau apă atunci când pregătești terciul de ovăz. Înlocuiește siropul de arțar sau zahărul brun cu stafide sau banane, dacă simți nevoia unui îndulcitor.