Sunt multe discuţii cu privire la alimentele periculoase din jurul nostru. Din păcate, unele dintre ele sunt excluse în mod nedrept din dietă, deşi sunt foarte bune pentru sănătate dacă sunt consumate echilibrat.
Iată 10 alimente bune pentru sănătate:
Pâine integrală de grâu
Pâinea integrală de grâu conţine vitaminele B6 şi B9, care contribuie la întărirea sistemului nervos, la menţinerea unei stări emoţionale echilibrate şi la stimutarea sistemului imunitar. Conţine o mulţime de minerale, inclusiv magneziu, care ajută la menţinerea unui nivel ridicat de energie. Proteinele sunt responsabile pentru construirea muşchilor şi a oaselor, iar carbohidraţii ajută la concentrare.
Afine
Afinele conţin o gamă largă de vitamine nutritive, care contribuie la sănătatea pielii şi, de asemenea, joacă un rol important pentru vedere.
Avocado
Avocadoul protejează inima. El ajută la stabilizarea tensiunii arteriale şi reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Morcovii
Un morcov pe zi ţine doctorul la distanţă pentru că întăreşte sistemul imunitar. Acesta conţine caroten, o substanţă care se transformă în vitamina A în interiorul organismului. Vitamina A îmbunătăţeşte rezistenţa la infecţii.
Bananele
Bananele sunt de multe ori excluse de pe lista alimentelor sănătoase, dar nimic nu poate regla nivelul de zahăr din sânge mai bine decât o fac ele. Bananele conţin amidon rezistent care oferă sentimentul de saţietate şi reduce apetitul. Conţin şi pectină, care ajută la scăderea toxinelor din corp.
Nuci şi seminţe
Acestea conţin o cantitate mare de fibre, ceea ce ajută la frumuseţea şi sănătatea pielii. Ele ajută în cazul erupţiilor sau a ciupercilor. E necesar consumul moderat, altfel promovează creşterea în greutate.
Ardei gras
Ardeiul gras scade colesterolul şi reduce inflamaţia. Sunt o sursă excelentă de vitamina A, C şi, de asemenea, vitamina E, care joacă un rol important în sănătatea părului şi a aspectului tânăr al pielii.
Fasole
Echilibrul carbohidraţilor complecşi şi a proteinei asigură o sursă lentă şi stabilă de glucoză, în loc de creşterea bruscă care poate să apară după consumul de carbohidraţi simpli. Aşadar, fasolea este bună pentru persoanele cu diabet zaharat, dar chiar dacă nu eveţi această problemă, fasolea ajută la regenerarea celulelor.
Smochine
Smochinele conţin fructuoză, glucoză, celuloză, pectine, acizi organici, vitaminele A, C, B1, B12 şi altele. Sunt bune pentru îmbunătăţirea sistemului digestiv, pentru menţinerea calciului în oase şi reduce riscul de osteoporoză.
Ouăle
Ouăle de găină conţin 12 vitamine de bază: A, D, E, H, K, grupa B(B1, B2, B3, B4, B9) şi altele. Ele au la fel de multă vitamina D ca uleiul de peşte. Sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi.