Slăbit rapid: 5 obiceiuri despre care nu credeai că te îngraşă

Ai încercat multe metode pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă nu ai obţinut rezultatele pe care le aşteptai? Dar te gândeai vreodată că tocurile înalte sau autobronzantele pot să te împiedice în procesul de slăbire?

Ai încercat multe metode pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă nu ai obţinut rezultatele pe care le aşteptai? Dar te gândeai vreodată că tocurile înalte sau autobronzantele pot să te împiedice în procesul de slăbire?

 

Deşi la o primă privire pot să pară foarte stupide, există motive bine argumentate care explică de ce nu slăbeşti cu toate că faci mişcare şi ai grijă la ceea ce mănânci. Nu cred că te-ai gândit vreodată că autobronzantele sau obiceiul de a purta tocuri înalte ar putea să interfereze cu slăbitul, împiedicând eliminarea kilogramelor în plus. Dar, există multţi specialişti care au explicat foarte logic modul în care anumite obiceiuri din viaţa de zi cu zi îţi pot afecta procesul de slăbire.


Iată care sunt obiceiurile despre care nu credeai că te-ar putea îngrăşa:

1. Obişnuieşti să porţi genţi/poşete XXL?
Nici prin cap nu cred că ţi-a trecut faptul că ar putea să te îngraşe acest obicei de a purta genţi supradimensionate. Ei bine, un chirurg estetician a remarcat că mulţi dintre pacientele sale care apelau la metode chirurgicale pentru a slăbi aveau un exces de grăsime pe o parte o corpului. În urma investigaţiilor realizate pentru a descoperi motivul, medicul a ajuns la concluzia că singurul lucru în comnun pe care-l aveai pacientele sale era poşeta supradimensionată.

Explicaţia este logică şi foarte mulţi experţi au fost de acord cu argumentul că în timp, purtarea acestor poşete afectează modul în care este distribuitîă grăsimea în corp. "Postura pe care o adoptăm zilnic afectează modul în care se depune grăsimea. Dacă porţi o greutate pe o singură parte a corpului, cum ar fi acele genţi supradimensionate, nu numai că întăreşti musculatura doar în zonele respective, ci mai mult, se dezvoltă un dezechilibru la nivel muscular şi osos care afectează depozitarea grăsimii", explică expertul Ivana Daniell.


2. Autobronzatul favorizează îngrăşatul şi apariţia diabetului
După ce foarte mulţi ani la rând se considera că autobronzantul este o metodă sănătoasă de a căpăta o tentă bronzată a pielii şi de a tonifia pielea, se pare că experţii vin cu contraargumente. În urma unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Suedia s-a ajuns la concluzia că anumite substanţe folosite în compoziţia cremelor autobronzate, şi anume ftalaţii, ne prdispun la îngrăşat şi dublează riscul de a face diabet. Aceleaşi substanţe le găsim şi în parfumuri, produsele de machiaj, produsele de curăţat şi în recipientele din plastic.

Descoperirile făcute ridică semnale de alarmă cu privire la folosirea ftalaţilor, deoarece se pare că odată ajunşi în corp favorizează depunerea grăsimilor în zona abdominală, din cauza dezechilibrului hormonal pe care-l generează.


3. Multitasking sau abilitatea de a face numeroase treburi în acelaşi timp te poate îngrăşa
Atunci când eşti foarte aglomerată şi încerci să faci mai multe treburi în acelaşi timp se pare că nu vei reuşi decât să extenuezi o zonă importantă a creierului care se ocupă cu auto-controlul. Astfel, de oboseală şi lipsă de timp faci alegeri alimentare greşite, cum ar fi o cafea sau ceva dulce, susţin experţii care explică de ce te îngraşă acest obicei. "Aceste gustări te vor energiza pe moment, însă măresc nivelul de stres şi extenuare. Zahărul rafinat perturbă nivelul de glicemiei, intensificând starea de epuizare şi mărind pofta de dulce. De asemenea nu este recomandat să mănânci pe fugă, deoarece te vei confrunta cu o senzaţie neplăcută de balonare", avertizează specialiştii.

Gustările recomandate atunci când eşti stresată şi cu multe treburi pe cap sunt nucile/seminţele crude, fructele sau legumele crude cu pastă de năut (hummus).


4. Colanţii împiedică muşchii să lucreze şi nu vor mai fi tonifiaţi
Rezultatul: picioare, fund şi abdomen lipsite de fermitate şi cu un aspect "lăsat". Acesta este cel mai bun motiv pentru a nu mai purta foarte des acei colanţi, după cum avertizează specialiştii în fizioterapie. Din cauza faptului că acest obiect vestimentar este mult prea stâmt, musculatura nu lucrează, ci se relaxează şi astfel, în timp, pielea ta va fi total lipsită de fermitate. "Colanţii susţin coapsele, fundul, abdomenul, însă tocmai acesta este dezavantajul pentru că fac treaba pe care ar trebui să o facă muşchii. Ca rezultat, musculatura se relaxează, lucru care în timp afectează aspectul ferm şi zvelt al părţilor pe care le ascund colanţii", explică fizioterapeutul Sammy Margo.


5. Tocurile foarte înalte pot să-ţi facă burta inestetică
Dacă obişnuieşti să porţi des tocuri foarte înalte îţi vei afecta musculatura absomonală, care are tendinţa să slăbească şi să favorizeze lăsarea pielii, oferind un aspect inestetic burţii. "Tocurile foarte înalte sunt recomndate doar pentru ocazii speciale, deoarece slăbesc musculatura abdominală şi favorizează formarea unei burţi inestetice pe care foarte multe femei o consideră grăsime absominală", avertizează un vestit antrenor al celebrităţilor, Dax Moy. Ca să eviţi acest lucru, poartă tocurile înalte doar la ocazii speciale şi plimbă-te prin casă în picioarele goale pentru că acest obicei ajută la întărirea musculaturii abdominale.