Iată câteva idei de rețete pentru o dietă sănătoasă și gustoasă.
Pentru micul dejun: ouă românești
Se pune la fiert apă cu sare și o linguriță de oțet, într-un vas mediu.
Când apa dă în clocot, se reduce flacăra și se sparge un ou în apă. Se lasă să fiarbă 1-2 minute, apoi se scoate cu grijă și se pune pe farfurie. Se procedează la fel și cu al doilea. Se taie 2-3 felii de caș proaspăt de vacă și 1-2 ardei kapia în sferturi. Se adaugă puțin ulei de porumb peste ouă și caș . Se servește cald, acompaniat de un pahar de sana sau kefir.La prânz: salată de crudități (pentru 2 persoane)
Se dă pe răzătoare un morcov, un castravete curățat de coajă și câteva felii de țelină, se adaugă o andivă și un ardei gras tăiate julien.
Se săreaza după gust, se adaugă zeama de la o lămâie și ulei de sâmburi de struguri. Este o masă ideală pentru zilele în care ții post sau vrei să faci o cură de detoxifiere, binevenită – de altfel - înainte de sărbători.Cină: Somon cu legume
Se pun la înăbușit 1-2 morcovi și se lasă la foc mic până se pătrund puțin. Se adaugă broccoli, conopidă și dovlecel tăiate felii, se adaugă sare și piper și se lasă la foc mic, amestecând din când în când să nu se prindă.
Între mese poți mânca un fruct, un iaurt sau o mână de nuci/alune de pădure/migdale/caju, cu condiția să fie crude.
Poftă bună!