Atunci cand vorbim despre silueta unei persoane, ne referim mai ales la abdomenul si la talia acesteia. Din nefericire, abdomenul este primul care capata contur atunci cand nu mancam echilibrat sau cand nu ne miscam suficient. Daca te confrunti cu aceasta problema, nu trebuie sa iti faci griji deoarece orice are o rezolvare. Important este sa actionezi la timp!
Pentru a scapa de senzatia de balonare, adopta obiceiurile nutritionale bune si evita alimentele greu de digerat. De exemplu, in locul branzei albe care, desi este slaba, contine lactoza ce nu favorizeaza digestia, alege un iaurt. Evita orezul deoarece provoaca constipatie si alege fulgii de ovaz, bogati in fibre. Pestele este alimentul ideal, dar nu facut pane.
In ceea ce priveste legumele, mananca spanac, fasole verde, castraveti dati pe razatoare si dovlecei. Sunt interzise legumele uscate, fasolea boabe, lintea, prazul, varza si conopida. Acestea fermenteaza si ne dau acea senzatie neplacuta de balonare. Salatele sunt bune, dar evita sa iti prepari una din cruditati: rosii, porumb si morcovi. In ceea ce priveste fructele, este bine sa nu consumi in exces: mere, pere, cirese, prune si piersici. Mananca fragi, mure, struguri, smochine, coacaze, citrice, banane si pepene. De asemenea, evita ceapa, ciupercile, untul sarat, biscuitii uscati, bauturile carbogazoase si guma de mestecat.
Este recomandat sa mananci incet si sa mesteci foarte bine alimentele. Cu cat mesteci mai mult, cu atat stomacul va produce mai mult acid gastric, iar digestia va fi usurata. In plus, mestecatul iti da senzatia de satietate si te determina sa reduci cantitatile. Atunci cand mananci fii calma. Vorbind sau razand inghiti aer si iti creezi senzatia de balonare.
Ai grija ca mesele sa nu fie foarte indepartate una de alta. Trei ore distanta intre ele sunt suficiente, mai ales daca ai probleme cu balonarea. In plus, stomacul tau va suferi de foame, iar la urmatoarea masa vei fi tentata sa mananci si mai mult.
Respira cu ajutorul muschilor abdominali. Daca practici acest tip de respiratie, abdomenul tau va fi foarte solicitat. Principiul este simplu: in picioare, asezata sau culcata, cu mainile pe abdomen, inspira profund, unfland abdomenul, expira pe gura si elimina tot aerul apasand pe abdomen. Repeta de cinci ori dimineata si seara si efortul tau va da roade.
Adopta dansul orienta. Cum iti doresti sa ai un abdomen tonifiat, aliatul tau poate fi dansul oriental. Multumita miscarilor, rotirilor, ondularilor, soldurile capata contur ferm, talia se suptiaza, iar pantecele se tonifica, rezultatul fiind o aliura gratioasa.
Iti mai aduci aminte de vremea copilariei in care sareai coarda? Pe atunci nu aveai grija kilogramelor in plus si nu iti calculai caloriile. Pentru a avea un abdomen plat, trebuie sa arzi grasimile acumulate. Atunci cand sari coarda, arzi calorii din plin, aproximativ 330 in 30 de minute. In plus, ridicand genunchii cat mai sus iti tonifici muschii abdominali. Iti poti dori mai mult?
Daca esti un pic cam grasuta sau vrei sa iti remodelezi corpul, opteaza pentru cursurile de gimnastica in apa. Aici, corpul este mai usor, iar rezistenta apei, de 18 ori mai mare decat cea a aerului, iti permit sa iti remodelezi rapid muschii, masanadu-ti abdomenul. Pentru ca muschii profunzi ai abdomenului sa lucreze este suficient sa alergi ridicand picioarele cat mai sus.
Nimic nu este mai putin sexy decat un abdomen cu celulita. Seara, dupa ce ai facut dus, maseaza-ti abdomenul cu un produs anticelulitic, special creat pentru aceasta zona. Poti incerca si un masaj cu centurile speciale.
Daca mergi pe jos cel putin 30 de minute zilnic, ai sanse mari sa iti recapeti silueta. Poti chiar sa iti achizitionezi o banda pentru alergat.
Adopta o tinuta corecta a corpului. Daca nu stai dreapta, digestia si respiratia iti sunt afectate. Daca stai dreapta, ridici cutia toracica si iti aplatizezi abdomenul. In plus, vei avea o aliura mai inalta.