Obiceiuri greşite după un antrenament care te împiedică să slăbeşti

Ai alergat 5 kilometri sau ai făcut un antrenament mai greu la sală? Poate vrei să ştii cât poţi să mănânci sau ce nu este bine să faci ca să nu-ţi sabotezi dieta.

Există obiceiuri greşite după un antrenament pe care dacă le faci constant te vor împiedica să slăbeşti. Satisfacţia pe care o ai imediat după ce ai terminat un antrenament merită fiecare sacrificiu pe care îl faci pentru a duce la îndeplinire acest obicei de a face sportul o prioritate în viaţa ta. Însă, uneori senzaţia intensă de foame cu care te confrunţi după un antrenament mai greu te poate determina să faci alegeri hipercalorice care te împiedică să slăbeşti şi să distrugi tot efectul efortului făcut.

Nu înseamnă că nu poţi să mănânci un croissant lângă cafeaua de dimineaţă sau ceva dulce după-amiaza când simţi nevoia, însă nu trebuie să se transforme într-o obişnuinţă.

Aceste mici răsfăţuri făcute cu regularitate aduc o mulţime de calorii, astfel că distrug cu uşurinţă efectul antrenamentului.

Iată care sunt cele mai frecvente obiceiuri greşite după un antrenament şi pe care dacă le faci frecvent te vor împiedica să slăbeşti:


Nu mănânci ceea ce trebuie

Fiecare organism are nevoile lui, un metabolism diferit şi în funcţie de intensitatea antrenamentului trebuie să îi oferi nutrienţii necesari pentru a se reface. Trebuie să mănânci în decurs de 1-2 ore după un antrenament şi să alegi o combinaţie de alimente care oferă proteine, carbohidraţi şi grăsimi bune, explică un antrenor celebru pentru publicaţia byrdie.co.uk

Smooothie-urile care conţin unt de migdale/arahide, lapte vegetal, fructe şi seminţe de chia sunt cele mai bune opţiuni pe care le poţi consuma imediat după un antrenament pentru a furniza nutrienţi esenţiali.
"Corpul tău are nevoie de nutrienţi după un antrenament intens, iar un shake sau un smoothie constituie una dintre cele mai rapide şi convenabile soluţii pentru a-i furniza vitaminele şi mineralele după care tânjeşte", recomandă Matt Lo, specialistul citat de byrdie.co.uk

Ouăle fierte, somonul afumat, avocado, omleta cu legume, humusul sunt alte opţiuni pe care le poţi consuma după antrenament.


Exagerezi cu porţiile de mâncare

Este foarte important să te limitezi la porţii normale, fără să exagerezi cu cantităţile. Încearcă că consumi alimente de calitate, hrănitoare în loc să mănânci ceva hipercaloric bogat în zahăr şi făină. Când faci constant antrenamente intense ai tendinţa de a mânca mai mult, de aceea trebuie să fii atentă, să mănânci alimente hrănitoare şi să nu faci excese care îţi pot sabota dieta.


Nu te hidratezi după antrenament

Apa este cea mai bună pentru a te hidrata după un antrenament intens, iar în plus ea stimulează metabolismul să ardă mai multe grăsimi. Poţi să infuzezi felii de castravete, frunze de busuioc, felii de lămâie şi seminţe de chia pentru a obţine o băutură care furnizează minerale corpului.
De asemenea, apa de cocos constituie o variantă bună pentru a rehidrata corpul după un antrenament solicitant.


Faci aceleaşi antrenamente

Dacă ai ajuns în situaţia în care nu mai reuşeşti să dai jos kilogramele, chiar dacă te antrenezi cu regularitate, este foarte posibil să fie din cauza rutinei pe care o respecţi făcând aceleaşi antrenamente, explică specialistul. Poate ar fi bine să încerci ceva nou pe lângă antrenamentele pe care le faci pentru a constata ce efecte obţii.


Ţi-e foame tot timpul

Acest efect apare atunci când nu te alimentezi corect şi nu furnizezi corpului nutrienţii de care are nevoie pentru a se reface. Dacă simţi că îţi este mereu foarte după antrenamente este recomandat să incluzi două gustări sănătoase (batoane din nuci, seminţe, fructe uscate, alune) la 10:30 dimineaţa şi după-amiază (16:00) pentru a avea energie.