Mai multa energie si mai putine kilograme!

Ca sa ne punem pe "roate" dupa sarbatori, perioada in care am lenevit si nu am tinut cont de ceea ce am mancat si in ce cantitate, este necesar sa dam startul unui program de "recuperare".

Ca sa ne punem pe "roate" dupa sarbatori, perioada in care am lenevit si nu am tinut cont de ceea ce am mancat si in ce cantitate, este necesar sa dam startul unui program de "recuperare". Un astfel de program se bazeaza in primul rand pe exercitii fizice si alimentatie corecta.

"Dupa sarbatori, oamenii isi doresc sa dea jos kilogramele in plus pe care le-au acumulat din cauza alimentatiei excesive sau grase. Am observat ca in aceasta perioada salile de fitness sunt pline. Cel mai indicat este antrenamentul cardio, deoarece acesta creste pulsul cu 70%, si, practic, nu este nevoie de mai mult pentru a intensifica arderea grasimilor.", aflam de la Liora Zytcer, manager Sports & Spa, in cadrul clubului sportiv Pescariu Sports & Spa.

Daca ti-ai luat inima in dinti si te-ai hotarat sa mergi la o sala de fitness, afla ca nu toate exercitiile iti sunt indicate. Pentru a beneficia cat mai mult de pe urma activitatii fizice, alege exercitii potrivite nivelului tau de pregatire fizica.

"Pentru cei care merg la sala de fitness, dar nu fac un program de aerobic, se recomanda banda de alergat si stepperul. Persoanele care nu reusesc sa se antreneze in sala, pot opta pentru jogging sau urcatul scarilor. Acesta din urma arde intr-o ora 600 de calorii si tonifica excelent muschii, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este la indemana tuturor.", ne spune Liora Zytcer.

De asemenea, combinand alimentatia adecvata cu activitatea fizica, scapi de kilogramele in plus si reusesti sa iti umpli bateriile.

"In timpul sarbatorilor, mancarea este gatita foarte gras, de aceea este recomandat sa mancam cat mai multe fructe si legume, atat crude, cat si pregatite fara ulei. Trebuie sa consumam mai putina carne rosie si mai multa carne de pasare - pui, curcan - si peste la gratar.", declara Liora Zytcer.