Cum sa fii in forma la intoarcerea din concediu

Concediul s-a incheiat de cateva zile, te-ai distrat de minune si ti-ai reincarcat bateriile pentru un nou an de munca. Totusi, o data revenita la birou, te simti, inexplicabil, obosita, fara nici un chef de lucru si esti intr-o stare de letargie. Nu te alarma - ni se intampla tuturor. Nostalgia zilelor de vacanta isi spune cuvantul. Cu toate acestea, trebuie sa faci ceva pentru a-ti intra in ritm - doar te asteapta atat de multe proiecte! Un mic dejun sanatos, cu cereale, reprezinta o solutie simpla si eficienta.



Alimentele servite dimineata asigura surplusul de energie de care organismul are absoluta nevoie pentru a incepe ziua in forma maxima si pentru a mentine tonusul pana la pranz. Cercetarile efectuate au demonstrat ca persoanele care servesc micul dejun constant au rezultate mai bune, atat pe plan fizic, cat si psihic, in comparatie cu cei care nu au acest obicei. Masa de dimineata contribuie la imbunatatirea comportamentului si a dispozitiei generale.

Studiile nutritionistilor au subliniat ca obiceiul de a servi in mod regulat micul dejun este asociat cu marirea puterii de munca si a rezistentei, precum si cu o atitudine pozitiva in cursul primei parti a zilei.


Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si minerale si nu poate fi suplinit de nici o alta masa a zilei. Cel mai sanatos mic dejun este cel pe baza de cereale, deoarece contine cantitati atent masurate si selectate de proteine, fibre, carbohidrati.

In fiecare dimineata, pregateste-ti un bol de cereale cu lapte sau iaurt si, in functie de preferinte, adauga dulceata, fructe din compot sau putina scortisoara ori vanilie. Combinatia rezultata este delicioasa si deosebit de hranitoare - iar tu iti vei incepe ziua cu un zambet si pregatita sa faci fata tuturor provocarilor.


Cerealele pentru mic dejun sunt un aliment nutritiv important, fiind bogate in vitamine, calciu si fier. Ele asigura o cantitate adecvata de calciu pentru orice varsta, precum si vitamina D necesara fixarii calciului in organism. Asimilarea calciului din cereale permite totodata si asimilarea celorlalte elemente nutritive din componenta acestora.



Potrivit studiilor, lipsa micului dejun din alimentatia zilnica poate avea urmatoarele efecte asupra copiilor si adultilor:
- memorie slaba;
- iritabilitate si anxietate;
- stres determinat de senzatia de foame;
- dificultate in logica;
- creativitate redusa.


Poti evita toate aceste situatii neplacute in numai cinci minute (atat este necesar pentru pregatirea unui mic dejun cu cereale). Te vei simti plina de energie si ziua ta de munca va fi mult mai placuta.