Ţi-ai propus să mergi la sală, dar nu ştii exact ce ar trebui să faci pentru a obţine rezultate extraordinare? Vorbeşte cu instructorul de la sală despre zonele pe care vrei să le lucrezi şi despre antrenamentul pe care ar trebui să-l urmezi. De asemenea, pe lângă acest lucru este recomandat să nu faci următoarele greşeli care sunt destul de frecvent întâlnite:
1. Nu cere prea mult de la corpul tău încă de la primul antrenament
După o perioadă în care ai fost sedentară este recomandat să nu te arunci direct pe diverse aparate şi să suprasoliciţi corpul. Este de preferat să începi cu plimbări în pas mai alert, după care antrenamentele la sală trebuie să înceapă cu exerciţii lejere. Oboseala, durerile în piept, ameţelile şi starea de slăbiciune sunt câteva dintre semnele pe care corpul tău le transmite pentru a te atenţiona că ai exagerat. Prin urmare, începe cu exerciţii uşoare, de intensitate redusă şi măreşte treptat intensitatea exerciţiilor pe care le faci.
2. Nu îţi place să încerci exerciţii mai dificile
În primele două luni de mers la sală constant după ce ai avut o viaţă sedentară este de preferat să optezi pentru antrenamente în funcţie de rezistenţa ta. Pe măsură ce constaţi că muşchii sunt mai tonifiaţi şi aceleaşi exerciţii devin mai uşoare este momentul să faci un pas înainte, să ieşti din zona de confort şi să abordezi exerciţii puţin mai dificile.
3. Nu înclina foarte tare banda de alergat
În loc să te agăţi cu dificultate de aparat şi să nu lucrezi partea superioară a corpului pe măsură ce alergi este de preferat să optezi pentru o viteză confortabilă pentru tine şi o înclinaţie mai mică. Pe măsură ce te antrenezi şi devii mai rezistentă poţi să măreşti puţin viteza sau înclinaţia benzii, însă fără să exagerezi. Acest lucru te va ajuta să lucrezi foarte bine partea inferioară a corpului.
4. Nu mânca dublu sau fast-food după antrenamente
Faptul că te antrenezi şi arzi calorii la sală nu înseamnă că trebuie să te recomensezi şi să te răsfeţi cu o masă fast-food sau o porţie triplă de mâncare. Este recomandat să ai o dietă echilibrată chiar dacă vrei să tonifiezi şi să măreşti masa musculară. Proteinele slabe din surse animale sau cele vegetale sunt recomandate în cantităţi normale şi în combinaţie cu o varietate de legume şi verdeţuri. De asemenea, nu uita că regimul tău alimentar trebuie că conţină şi cereale integrale, nuci/seminţe, lactate, ouă toate consumate în cantităţi normale.
5. Nu te odihni prea mult în timpul antrenamentului la sală
Schimbatul muzicii sau plimbatul pe facebook în cursul antrenamentului la sală nu este recomandat. Antrenează-te mai mult ca să faci tot ceea ce ţi-ai propus şi lasă telefonul/internetul pentru acasă.