5 exerciţii pentru braţe tonifiate pe care le poate face oricine

Dacă vrei să ai braţe mai tonifiate şi puternice, trebuie să faci cu regularitate aceste exerciţii simple şi rapide. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Pentru început poate să fie foarte dificil să faci până şi o flotare, însă nu trebuie să renunţi atît de uşor, ci să continui să faci aceste exerciţii pe care le poate face oricine. Nu contează numărul repetărilor, ci modul în care le efectuezi, astfel încât să lucrezi toţi muşchii braţelor.
Chiar dacă poţi să execuţi corect 5 sau 10 repetări ale unui exerciţiu trebuie să fii mulţumită de faptul că ai reuşit să faci cu regularitate acest antrenament.

Este de preferat să faci aceste exerciţii zilnic sau măcar de 3-4 ori pe săptămână, iar cu cât vei observa că ai mai multă forţă vei dori singură să măreşti frecvenţa lor, precum şi numărul repetărilor.


Pentru început este foarte important să incluzi acest set de exerciţii pentru braţe în rutina ta şi să te asiguri că le repeţi de câteva ori pe săptămână, chiar dacă nu reuşeşti să faci multe repetări.

Apucă-te de aceste 5 exerciţii pentru braţe dacă vrei să lucrezi muşchii şi să-i tonifiezi:

Exerciţiul nr. 1

Acesta este unul dintre cele mai bune exerciţii pentru tricepşi pe care îl poţi face oriunde, fie că foloseşti un scaun, o bancă sau o canapea pentru a sprijini mâinile.

Sprijină mâinile pe scaun, îndoaie picioarele la 90 de grade, iar din această poziţie ridică şi coboară trunchiul, având grijă să menţii spatele drept. Astfel vei lucra braţele cu ajutorul propriei greutăţi, fără să ai nevoie de alte accesorii.

Se execută 10-15 repetări, asigurându-te că inspiri pe coborâre şi expiri pe ridicare.

Exerciţiul nr. 2

Este un exerciţiu excelent pentru a lucra bicepşii.

Foloseşte două gantere de câte 2 kilograme fiecare.
Din poziţia drepţi cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, spatele drept şi genunchii uşor îndoiţi se ridică deoadată braţele până la nivelul umerilor, apoi până aproape de faţă.
Apoi se revine uşor cu braţele pe lângă corp.
Inspiră când braţele sunt pe lângă corp şi expiră atunci când le ridici.
Se fac 10-15 de repetări complete. 

Exerciţiul nr. 3

Flotările efectuate la perete sunt bune pentru pectorali şi muşchii de la nivelul umerilor.

Întinde mâinile şi sprijină palmele pe perete, având corpul uşor înclinat către el.
Picioarele sunt depărtate la nivelul umerilor, te ridici pe vârfuri şi presezi corpul către perete, în timp ce îndoi coatele.
Asigură-te că menţii tot corpul drept în timpul exerciţiului, inspirând când te apropii de perete şi expirând când te îndepărtezi de el.
Se fac 10-15 repetări.

Exerciţiul nr. 4

Acest tip de flotare va lucra intens tricepşii.

Din poziţia de planşă cu sprijin pe o bancă, cu picioarele sunt depărtate la nivelul umerilor şi abdomenul foarte bine încordat.
Se apleacă coboară trunchiul, având grijă să îndoi coatele pe lângă coaste, după care se revine în poziţia de start.
Se fac 10 repetări, inspirând pe coborâre şi expirând pe ridicare.

Exerciţiul nr. 5

Dacă încerci să execuţi corect flotările cu genunchii jos, atunci efectele vor fi vizibile în scurt timp. Nu contează să faci un număr mare de flotări cu genunchii jos, ci să faci corect fiecare mişcare.

Începe din poziţia sprijin pe mâini şi picioare, corpul să formeze o linie dreaptă.
Se lasă genunchii pe sol şi te sprijini pe mâini.
Se lasă trunchiul în jos, în timp ce coatele formează un unghi de 90 de grade, după care te ridici în poziţia de start.
Spatele se menţine drept pe toată durata exerciţiului şi abdomenul încordat.
Se fac 5-10 repetări, inspirând la coborâre şi expirând la ridicare.