Soluţia pentru toate acestea, de fapt pentru îmbunătăţirea generală a stării de sănătate, este sportul, indiferent dacă îl practici la sală, în aer liber sau în casă. Învaţă să-ţi învingi scuzele şi pune-ţi sângele în mişcare cu ajutorul exerciţiilor fizice.
1. Nu am timp
Este adevărat că timpul nu îţi ajunge niciodată pentru cât de multe lucruri ai de făcut, însă dacă stai bine şi te gândeşti, întotdeauna poţi găsi câteva minute libere pentru a da o tură în jurul blocului sau pentru a ieşi cu rolele în parc.
Când pleci de la serviciu, coboară din autobuz cu o staţie mai devreme şi parcurge restul distanţei până acasă pe jos. Seara, înjumătăţeşte timpul pe care îl petreci în faţa televizorului şi fă câteva minute de exerciţii de înviorare. În loc să iei liftul până în faţa uşii, urcă scările pe jos. Iată cum, scuza "nu am timp să fac sport" se anulează. Dacă vrei într-adevăr să faci sport, vei trece peste lamentări cu cea mai mare uşurinţă.
2. Oricum n-a dat rezultate până acum
Ai încercat să faci sport şi ţi-ai plătit un abonament de o lună la sală, ba chiar ai făcut jogging în parc vreme de o săptămână, dar nu ai obţinut rezultatele pe care le-ai dorit şi ai renunţat la mişcare? Chiar dacă ţi se pare că aceasta este scuza perfectă pentru a nu mai face sport, te înşeli. Organismul are nevoie de o perioadă de acomodare, mai ales când trece de la sedentarism la efort fizic susţinut.
Prin urmare, nu ai cum să obţii rezulatate peste noapte. Sportul ar trebui să fie o constantă în viaţa ta, la fel ca alimentaţia, hidratarea şi odihna. Propune-ţi să obţii rezultate pe termen lung şi vei vedea că îţi va fi mult mai uşor să vezi talia sculptată, coapsele tonifiate, abdomenul plat şi o greutate corporală mai mică.
3. Sunt obosită
Nu spune nimeni că nu eşti obosită, însă aceasta nu este o scuză suficient de puternică pentru a nu face sport. De ce? Pentru ca lipsa ta de energie vine tocmai din această lipsă de mişcare. Cu cât eşti mai leneşă, cu atât nivelul tău de energie scade, deoarece nu există acel element care să-ţi pună sângele în mişcare, să te învioreze şi să-ţi îmbunătăţească starea generală.
Începe cât mai curând să faci sport şi vei vedea că te vei concentra mai bine asupra sarcinilor zilnice, vei avea o rezistenţă fizică mai mare, un tonus mai bun şi o energie de zile mari. Dacă nu faci sport, metabolismul devine leneş, arde greu caloriile şi transformă alimentele în depozite adipoase, în loc să le transforme într-o sursă de energie.
În principiu, nu ai nicio scuză să nu faci sport. Atât timp cât vrei să fii sănătoasă şi plină de viaţă, treci peste toate aceste piedici puse chiar de tine