Slabiti si cu resturi alimentare

Nu ignorati resturile; puteti gati mancaruri bune si sa faceti si economii. Aceste resturi nu sunt neaparat feluri ce ingrasa. Este de ajuns sa le folositi cu discernamant si ele vor deveni si gustoase si dietetice.

Cateva retete care sa va incite sa gatiti resturile de mancare

Carne de vaca "a la Boisvert" (4 portii)

4 bucati de carne de vita
110 ml suc de rosii
5 ml otet
5 ml ulei de masline
1 hasma, taiata fin
2 ml mustar de Dijon
patrunjel tocat
sare si piper

Puneti intr-o tigaie cu teflon toate ingredientele, in afara de carne si patrunjel si incalziti-le la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati carnea si continuati sa le fierbeti inca 20 de minute. Serviti-le calde in farfurii si acoperiti bucatile de carne cu sos.

Presarati apoi patrunjelul.


Carne de vaca in gelatina

350 g carne de vaca slaba, fiarta
2 foi de gelatina
4,5 ml suc de tomate
sare si piper
1 lingurita sos Worcestershire

Pentru garnitura: salata verde, ridichi, sare si piper.

Taiati carnea. Inmuiati gelatina in putina apa rece. Incalziti sucul de rosii si apoi puneti gelatina. Amestecati pana se dizolva. Varsati lichidul cald peste carne. Adaugati toate ingredientele (fara cele de la garnitura) si omogenizati. Aceste amestec, turnat intr-o forma, trebuie lasat in frigider.
Taiati salata si ridichile.
Pentru servire: rasturnati carnea in gelatina. Ornati cu legumele pregatite.

Important!
Aceste fel poate fi congelat. Durata de conservare: doua luni. Puteti inlocui carnea de vita cu cea de pui sau curcan. Folositi supa de carne (instant sau preparata in casa si degresata) in loc de sucul de rosii. In gelatina puneti o lingurita de mustar.

Informatiile au fost preluate din cartea "125 trucuri pentru a slabi si a te mentine in forma", de dr. Jean-Marie Marineau, traducere Monica Stanciu, Bucuresti, editura Niculescu, www.niculescu.ro