Slăbit rapid: Dieta Oshawa te scapă de 7 kilograme în 10 zile

Dieta Oshawa face parte dintre cele mai stricte regimuri, dar cu beneficii majore precum detoxifierea organismului, îmbunătăţirea digestiei şi pierderea în kilograme. Concepută de dr. George Ohsawa, dieta se bazează pe un consumul de cereale naturale nedecorticate, legume şi fructe.

Dieta Oshawa face parte dintre cele mai stricte regimuri, dar cu beneficii majore precum detoxifierea organismului, îmbunătăţirea digestiei şi pierderea în kilograme. Concepută de dr. George Ohsawa, dieta se bazează pe consumul de cereale naturale nedecorticate, legume şi fructe. Potrivit lui Ohsawa, alimentele pot fi împărţite în două categorii: alimente care amplifică energia Yang şi alimente care amplifică energia Yin.

Regimul care trebuie respectat o perioadă de 10 zile presupune 70-90% cereale (grâu, orez, mei şi hrişcă, fierte sau coapte), iar restul de 10-30% legume. Pentru potolirea setei este permisă doar apa şi numai în cazuri speciale se poate consuma şi ceaiul de busuioc sau negru.

Dieta poate fi urmată de mai multe ori cu condiţia de a se lua o pauză de una până la cinci zile.

Această dietă promite curăţarea organismului de toxine şi eliberarea traseelor energetice din corp. Ca efecte imediate se vor observa limpezirea minţii, îmbunătăţirea digestiei, reglarea secreţiilor hormonale şi curăţarea tenului.

Dintre alimente Yang fac parte:
Cereale: orez, mei, grâu, hrişcă
Legume: linte, varză albă, frunze şi rădăcină de păpădie, andive, varză creaţă, praz, ridiche, nap, ceapă, pătrunjel, soia, morcov, dovleac, brusture, creson
Seminţe: susan, floarea soarelui, dovleac
Fructe: fragi, mure, castane, mere, nuci
Băuturi: apă

Iată câteva reţete de folos pentru urmarea dietei Oshawa:

 

Turtiţe din grâu

Ai nevoie de 500 grame grâu curat, 1 linguriţă sare grunjoasă şi 150 mililitri apă. Macină fin grâul (cu o râşniţă electrică) pentru a obţine făină integrală.

Din această făină se va frământa o cocă cu apă şi sare. Se lasă la înmuiat 30 de minute, apoi se fac turtiţele care se vor coace în tigaia fără ulei, la foc mic.

Grâu, hrişcă sau mei copt

Ai nevoie de 300 grame grâu, hrişcă sau mei şi 1 linguriţă sare grunjoasă. Se spală grâul şi se pune în tigaie cu apă şi sare, atât cât să-l acopere. Se lasă pe foc până se evaporă apa şi se amestecă continuu până grâul îşi schimbă culoarea şi este uşor de mestecat.

Terci de grâu
Ai nevoie de 200 grame făină de grâu integrală, 400 mililitri apă şi un vârf de cuţit cu sare grunjoasă.
Se pune apa cu sare la fiert. Când dă în clocot, se toarnă făina şi se mestecă până se obţine consistenţa dorită. Se fierbe 20-30 de minute.

Supă de orez cu găluşte de grâu

Ai nevoie de 100 grame făină de grâu integrală, 100 grame orez, jumătate de linguriţă de sare şi 500 militri apă. Amestecă făina cu puţină apă şi sare pentru a se face o cocă. Se lasă la înmuiat circa 30 de minute, după care se fac găluşte mici care se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă la fiert 10 minute, apoi se adaugă orezul şi se mai fierb 20 de minute.