Salata verde, ceapa verde, loboda, leurda, ştevia, urzicile, ridichile şi pătrunjelul sunt câteva dintre verdeţurile proaspete care oferă energie organismului, dar fără să ne pună în pericol silueta. Descoperă câteva trucuri ca să mănânci mai multe verdeţuri!
Verdeţutile de primăvara sunt un aliat de nădejde pentru siluetă. Ele conţin o multitudine de nutrienţi care revigorează organismul după o iarnă grea, detoxifiază, alcalinizează sângele şi ajută la scăderea în greutate.
"O cură cu verdeţuri de sezon este ideală în această perioadă. Verdeţurile stimulează detoxifierea naturală a organismului şi ar fi bine să le avem zilnic pe masă", recomandă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.Deoarece multe dintre substanţele nutritive se pierd prin prepararea termică a verdeţurilor este recomandat să le consumi pe cât posibil în stare crudă. Dacă te întrebi cum ai putea să le consumi în stare crudă în afară de salată, află că există şi alte modalităţi. Eva.ro îţi dezvăluie câteva soluţii ca să măreşti cantitatea de verdeţuri şi să le consumi pe cât posibil în stare crudă ca să beneficiezi de toate vitaminele şi mineralele din conţinutul lor.
Vezi 5 trucuri ca să consumi mai multe verdeţuri în stare crudă!