A venit vara şi vrei să scapi de câteva kilograme înainte de a merge la mare? Fă-ţi un plan de meniu sănătos cu alimente uşoare, gătite într-un mod simplu fără multe grăsimi şi vei reuşi să slăbeşti. Iată câteva reţete uşoare cu roşii, numai bune pentru silueta ta.
1. Roşii cu dovlecei la cuptor
Ingrediente
- 4 roşii;
- 2 dovlecei;
- 2 cepe;
- ulei de măsline;
- puţină apă;
- sare;
- piper;
- 2 câţei de usturoi;
- mărar proaspăt;
- câteva felii de mozzarella;
- ardei iute (opţional).
Se
curăţă legumele, se taie rondele şi se aşază într-un vas
termorezistent. Începe cu un strat de ceapă, apoi dovlecei, roşii, iar
deasupra stropeşte cu ulei de măsline, adaugă mărarul şi mozzarella.
2. Bruschete cu roşii
Ingrediente
- 2 felii pâine neagră prăjită;
- 2 roşii;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- anşoa (opţional);
- capere (opţionla);
- oregano sau busuioc.
Se amestecă usturoiul pisat cu roşiile, uleiul de măsline şi verdeaţă, după care se pune amestecul pe feliile de pâine prăjită.
3. Guacamole sau pastă de avocado
Ingrediente
- 1 avocado;
- 1 roşie;
- 1 căţel usturoi;
- sare;
- piper;
- ardei iute;
- zeamă de lămâie după gust;
- frunze de coriandru, busuioc sau pătrunjel.
Se mixează ingredientele în robot până devin o pastă cremoasă care se poate consuma pe pâine neagră prăjită sau felii de castravete/morcovi/ardei.
4. Supă rece de roşii - gazpacho
Ingrediente
- 2 roşii;
- 1 castravete curăţat de coajă;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/2 ardei;
- apă rece, în funcţie de consistenţa dorită;
- sare, piper;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 lingura oţet din vin sau zeamă de lămâie;
- puţină ceapă (opţional);
- roşii uscate la soare, hidratate în prealabil în apă (opţional).
Se pun în blender toate ingredientele şi se amestecă până se obţine consistenţa dorită. Taie cubuleţe de avocado şi roşii, aşază-le într-un bol şi toarnă supa deasupra.
5. Salată de năut cu roşii
Ingrediente
- 1 conservă de năut sau 1 cană de boabe de năut fierte
- 2 roşii
- 1 ceapă roşie
- ardei roşu iute
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- frunze proaspete de mentă şi busuioc (sau pătrunjel, dacă preferi).
Se amestecă toate ingredientele şi se serveşte rece.