Salate gustoase

Salata cu oua, crutoane si legume (4 portii) Ingrediente
 
2 pahare cu paine taiata cubulete
3 linguri cu unt sau ulei de masline
2 linguri cu legume taiate marunt, de preferat un amestec de: patrunjel, marar si tarhon
1 salata verde tocata
2 pahare cu legume proaspete: morcovi, broccoli, rosii cherry si ridiche, toate taiate identic
1/2 pahar cu otet, sau mai mult in functie de gust
6 oua
sare si piper
 

Mod de preparare
 
  • pentru pregatirea crutoanelor taie painea, de preferat putin uscata, in cuburi;
  • intr-o tigaie topeste untul sau incinge uleiul de masline si adaug patrunjelul, mararul, tarhonul si cubuletele de paine;
  • acopera tigaiei si las-o la foc mic, mana cand painea se rumeneste, aproximativ 10 minute;
  • fierbe oula pana se intaresc, adica 15 minute de cand au inceput sa colocoteasca, dupa care sunt introduse sub un jet de apa rece;
  • pentru a asambla salata: stopeste salate verde cu otet si apoi aseaza-o pe 4 farfurii;
  • aseaza legumele si crutoanele intr-un mod atractiv deasupra salatei, lasand centrul farfuriei liber;
  • in mijloc se aseaza oul taiat felii, peste care se presara sare si piper.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • claudya pe 12 Mar 2009, 18:07
    salata cu oua, ...

    interesanta reteta aceasta am sa o prepar sa vad ce imi iese :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod