2 pahare cu paine taiata cubulete
3 linguri cu unt sau ulei de masline
2 linguri cu legume taiate marunt, de preferat un amestec de: patrunjel, marar si tarhon
1 salata verde tocata
2 pahare cu legume proaspete: morcovi, broccoli, rosii cherry si ridiche, toate taiate identic
1/2 pahar cu otet, sau mai mult in functie de gust
6 oua
sare si piper
Mod de preparare
- pentru pregatirea crutoanelor taie painea, de preferat putin uscata, in cuburi;
- intr-o tigaie topeste untul sau incinge uleiul de masline si adaug patrunjelul, mararul, tarhonul si cubuletele de paine;
- acopera tigaiei si las-o la foc mic, mana cand painea se rumeneste, aproximativ 10 minute;
- fierbe oula pana se intaresc, adica 15 minute de cand au inceput sa colocoteasca, dupa care sunt introduse sub un jet de apa rece;
- pentru a asambla salata: stopeste salate verde cu otet si apoi aseaza-o pe 4 farfurii;
- aseaza legumele si crutoanele intr-un mod atractiv deasupra salatei, lasand centrul farfuriei liber;
- in mijloc se aseaza oul taiat felii, peste care se presara sare si piper.
Comentarii (1)
interesanta reteta aceasta am sa o prepar sa vad ce imi iese :)
Posteaza comentariu