1/2 kg de cartofi
1-2 pahare de mazare decojita
1 lingura cu unt sau margarina
1 lingura cu ceapa tocata marunt
1 lingura cu faina
1/2 lingurita cu sare
1/8 lingurita cu piper
1 pahar cu lapte
Mod de preparare
- curata cartofii si taiei-i pe jumatate, dupa care ii fierbi timp de 10 minute, vasul unde fierbi cartofii nu trebuie acoperit;
- cand cartofii s-au fiet, arunca apa si lasa-i sa se raceasca;
- aceleasi etape sunt urmate si pentru mazare;
- intr-o tigaie prajeste ceapa in unt la foc mic pana cand aceasta se fragezeste, dar nu a capatat culoarea maronie;
- adauga in tigaie faina, sarea si piperul si amesteca bine;
- adauga si laptele si amesteca in tigaia tinuta la foc mic, pana cand amestecul de ingroasa;
- in crema respectiva adauga cartofii si mazarea si amesteca pana cand aceastea s-au incalzit complet;
- reteta trebuie servita fiebinte.
Comentarii (1)
foarte cool e de mare ajutor celora care tin la silueta sa
Posteaza comentariu