Regulile unei diete sanatoase

Apelam la diverse diete aflate de la prietene sau din diferitereviste. Sunt bune insa acestea pentru fiecare dintre noi? Poate ca dapentru cele care vor sa scape de 1-2 kilograme dupa ce au mancat copiosla petreceri, dar ce se intampla cu acelea care au nevoie sa piarda dingreutate mai mult decat atat?

Lector Universitar Doctor Maria Georgescu, Directorul General Medicalal Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan",ne vorbeste despre regulile ce trebuie urmate pentru o dieta sanatoasa.

1. Stabilirea tipului de obezitate este o obligatie a medicului careprescrie o dieta. Fiecare tip poate determina o anume patologie.

2. Determinarea patologiei asociate obezitatii, tratarea bolilor asociateeste o alta obligatie a medicului nutritionist.

3. Determinarea tipului stilului de viata, a stilului de alimentatieeste alt obiectiv.

4. O dieta se indica dupa determinarea cauzei kilogramelor inplus. Tratand cauza, se obtin rezultate. Tratarea efectului prin dietecomerciale, da rezultat imediat, dar complicatiile apar la distanta.

In concluzie, o obezitate este o boala serioasa ce determina tulburaricomportamentale, fizice, estetice si mai ales de sanatate pe timp lung.

Dietele incorect prescrise pot duce in timp la obezitati monstruoasecu prejudicii serioase ale starii de sanatate, familiale, sociale,psihologice si materiale.