Ingrediente
700 g sparanghel proaspat
1 lingura ulei de masline
sare, dupa gust
piper proaspat macinat
2 linguri de otet
Mod de preparare:
- incalzeste in prealabil cuptorul;
- pregateste sparanghelul taindu-i varfurile;
- aseaza tulpinile de sparanghel intr-o tigaie si stropeste-le cu ulei de masline, sare si piper;
- se da la cuptor pentru 10 minute, pana cand tulpinile se inmoaie usor la suprafata;
- amesteca-le cu otet inainte de a le servi.
Detalii nutritionale per portie: 46 calorii, 3 g proteine, 5 g carbohidrati, 2 g grasime, 151 mg sodiu, 0 g grasimi saturate.
Mancarica de crab (6 portii)
Ingrediente
1 felie de sunca
1/2 cana de ceapa maruntita
1/2 cana de telina tocata marunt
cimbru, dupa gust
1 foaie de dafin
6 cartofi mici
500 g de crab
2 cani de lapte degresat
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
1 lingurita de marar
Mod de preparare
- pune sunca intr-o cratita si adauga ceapa, telina, cimbrul si foaia de dafin, da focul pe mai mare si lasa-le la calit pana se inmoaie legumele (aproximativ 10 minute);
- taie cartofii si adauga-i in amestecul de pe foc;
- adauga laptele, ardeiul maruntit, crabul si mararul si lasa-le la calit;
- scoate cimbrul si foaia de dafin din mancare;
- pune sare si piper, dupa gust.
Detalii nutritionale per portie: 233 calorii, 22 g proteine, 33 g carbohidrati, 3 g grasime, 477 mg sodiu, 1 g grasimi saturate.
Tortillas cu carne (4 portii)
Ingrediente
500 g carne pentru friptura
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de masline
1 lamaie
8 foite de tortillas (se gasesc la supermarket)
sos salsa (optional)
Mod de preparare
- pune sare si piper pe carne si prajeste-o pe gratar;
- prajeste carnea pe gratar;
- taie lamaie in jumatate si stropeste carnea cu zeama ei;
- scufunda foitele de tortillas in putina apa, usuca-le intr-o tigaie la foc mic si inveleste-le intr-un prosop pentru a le pastra calde;
- dupa ce asezi carnea pe tortillas, poti asorta cu putin sos salsa. Carnea de porc o poti inlocui usor cu cea de peste sau pui.
Detalii nutritionale per portie: 341 calorii, 26 g proteine, 26 g carbohidrati, 16 g grasime, 303 mg sodiu, 4 g grasimi saturate.
Paine din grau cu sirop de artar (1 bucata)
Ingrediente
2 cani de faina de grau
3/4 germeni de grau
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua mari
1 cana de lapte semidegresat
2/3 cana sirop de artar
1/4 cana ulei de canola
Mod de preparare
- incalzeste in prealabil cuptorul;
- amesteca intr-un bol faina, germenii de grau, praful de copt si bicarbonatul de sodiu;
- intr-un alt bol, combina ouale cu lapte, sirop de artar si ulei de canola;
- cele doua compozitii se amesteca impreuna si se da la cuptor pentru 40-45 de minute.
Detalii nutritionale per portie: 211 calorii, 6 g proteine, 33 g carbohidrati, 7 g grasime, 105 mg sodiu, 1 g grasimi saturate.
Prajitura cu portocale si sos de ciocolata (6 portii)
Ingrediente
1 cana faina de grau
1 1/2 zahar praf
2 linguri pudra de cacao
1 1/4 cana de albusuri (aproximativ alubusrile a 10 oua) la temperatura camerei
1 lingurita de vanilie
1/2 lingurite de sare
2 portocale feliate
Ingrediente pentru sosul de ciocolata: 1/2 cana bucati de ciocolata si 2 linguri de lapte degresat.
Mod de preparare al blatului
- se incalzeste in prealabil cuptorul;
- cerne faina de doua ori si amestec-o cu pudra de cacao si 1/2 zahar praf;
- cu ajutorul unui mixer, dat pe viteza maxima trebuie sa bati bine albusurile cu cealalta jumatate de zahar ramas;
- adauga vanilia;
- amesteca cele doua compozitii treptat;
- se baga la cuptor aproximativ o ora.
Mod de preparare a sosului de ciocolata
- aseaza bucatile de ciocolata intr-un bol rezistent la caldura;
- fierbe laptele cu putina sare si toarna-l apoi peste ciocolata. Lasa-l sa stea 30 de minute, apoi amesteca foarte incet pana devine un sos fin;
- taie blatul in cubulete, aseaza-le pe 6 farfurii si stropeste-le cu sosul de ciocolata. Feliile de portocale se folosesc ca si ornament.
Detalii nutritionale per portie: 394 calorii, 8 g proteine, 81 g carbohidrati, 5 g grasime, 211 mg sodiu, 2 g grasimi saturate.