Postul intermitent este recomandat pentru longevitate și siluetă, dar i se potrivește oricui?

Cine ar fi crezut că postul o să devină la un moment dat o formă de dietă? Cine s-ar fi gândit că o persoană care a refuzat o viață să țină post, o va face acum pentru că asta îi cere medicul nutriționist?
Dar asta nu mai conteaza acum. Important este ca postul intermitent nu mai este o noutate, se practica si aduce multe beneficii, dar si riscuri atunci cand te regasesti in situatiile de pe lista cu contraindicatii. Apropo, stiai ca primul om care a tinut post a fost Hipocrat, supranumit “parintele medicinei”, care a apelat la aceasta metoda pentru a trata boli?

Prin urmare, postul se tine din trei motive: postul crestin (abtinerea de la anumite alimente si de la bauturi alcoolice, dar si de la ganduri negative, pofte, patimi si fapte rele), pentru pastrarea sanatatii si pentru a pierde kilograme (dieta).

Postul intermitent – dieta


In comparatie cu celelalte diete, postul intermitent nu impune numeroase restrictii alimentare. In schimb, are o regula clara:  limitarea numarului de ore in care poti consuma alimentele dorite.
Asta inseamna ca poti ajunge sa nu mananci 12-16 ore din zi sau chiar o zi intreaga. Deci da, postul intermitent nu este pentru toata lumea.

Postul intermintent – beneficii


Cand incepi o dieta, e clar ca tot ce te intereseaza este sa vezi cat mai repede rezultatele. Dar afla ca postul intermitent nu este celebru doar pentru ca ajuta la pierderea kilogramelor in plus, ci are mai multe pro-uri care il fac atat de iubit. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro