Motivul pentru care dieta keto dă rezultate doar pe termen scurt

Populara dietă keto are efecte benefice pentru sănătate și contribuie la scăderea rapida în greutate, dar noile cercetări sugerează că nu este cea mai bună strategie pe termen lung.

In ultimii ani, keto a devenit aproape un cult, cu milioane de adepti in intreaga lume, noteaza site-ul australian news.com. Vedete precum Halle Berry, Kourtney Kardashian si Gwyneth Paltrow i-au laudat efectele pozitive, iar oamenii au inceput sa se indrepte spre noua speranta in lupta cu kilogramele.
Mai putini carbohidrati, dar mai multe grasimi

In ciuda unor efecte secundare cunoscute, dieta a fost promovata in presa intr-o lumina pozitiva. Un nou studiu, realizat de Universitatea Yale pe soarecii de laborator, arata ca exista, insa, cateva probleme cu aceasta dieta.

Beneficiile pe termen scurt includ accelerarea metabolismului si arderea grasimilor, dar un studiu recent arata ca dieta keto poate avea efecte negative dupa numai o saptamana.

Limitand consumul de carbohidrati, aceasta dieta „pacaleste” organismul sa arda grasimea.

Din cauza nivelului scazut de carbohidrati, corpul actioneaza ca si cum ar fi confruntat cu o infometare, astfel ca nivelul glicemiei scade si incepe sa arda grasimi in loc de carbohidrati. Acest lucru duce la scaderea in greutate. In timpul procesului de ardere a grasimii, organismul produce corpi cetonici.

Studiul a descoperit ca, in ciuda reducerii nivelului zaharului din sange si a inflamatiei, cand cobaii au continuat timp de o saptamana dieta bogata in grasimi si saraca in carbohidrati, erau mai predispusi sa dezvolte diabet si obezitate.
Asta pentru ca ei consumau mai multe grasimi decat puteau arde.

„Rezultatele evidentiaza relatia dintre metabolism si sistemul imunitar si cum coordoneaza mentenanta functiei de protejare a tesuturilor”, a declarat unul dintre autorii cercetarii, Emily Goldberg.

Studiul a fost publicat in jurnalul stiintific Nature Metabolism. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!