Modeleaza-ti corpul cu Emma

In anotimpul calduros, esti preocupata mai mult decat oricand de aspectul tau fizic. Nici nu este de mirare: iti doresti sa arati cat mai aproape de perfectiune, sa combati nesuferita celulita, pentru a te simti cat mai bine in costum de baie, pantaloni scurti, rochii vaporoase sau fustite scurte. Este oare posibil? Da, conditia fiind sa acorzi o deosebita atentie pregatirii fizice. Emma Gawabreh - antrenor Fitness-Culturism, Tae'Bo, Body building, practicant de arte martiale, dar si consultant in probleme de nutritie la centrul Miramar, te va calauzi pe acest drum. Care este mai putin dificil decat ai putea crede...

1. Se lucreaza coapsele externe: pentru subtierea coapselor, se executa exercitiul timp de 5 minute fara oprire si fara greutate; pentru definire musculara si tonifiere se executa 4 seturi a cate 50 repetari foarte lent (izometrie-contractie).
Greutatile se adauga in functie de rezistenta fiecarui individ in parte, de exemplu incepatorii vor lucra in prima faza cu doua greutat, avasand pe parcurs.

2.Exercitiul acesta vizeaza coapsele interne: pentru subtiere, se lucreaza timp de 5 minute fara oprire si fara greutate; pentru definire musculara se executa 4 seturi a cate 30 repetari foarte lent; pentru crestere musculara se executa 4 seturi a cate 12-6 repetari, crescand greutatea.

3.Genoflexiuni departate cu talpile orientate oblic: este un exercitiu destinat doamnelor pentru a avea piciaore subtiri, tonifiate, suple, zvelte si pentru a scapa de "aripioare". Se executa astfel: stand cu spatele drept, mainile incrucisate in fata, pieptul inainte, picioarele departate incepand de la 2 latimi de umeri pana la maxim cu talpile orientate oblic.
Ritmul de lucru este urmatorul: incepatori - 4 seturi a cate 20 repetari, semiavansati - 4 seturi a cate 35 repetari, avansati - 4 seturi a cate 50-100 repet.

4.Stepper-ul este un aparat din gama cardio care imbina cu eficienta exercitiul aerob cu definirea, tonifierea musculara si reducerea tesutului adipos. Actioneaza asupra gambelor, bicepsului femural, cvadricepsului, muschilor fesieri si a abdomenului. Pozitia corecta este urmatoarea:s patele drept, pieptul inainte, abdomenul, picioarele si fesierii incordati. Ritmul de executie va fi lent.










5.Indreptari cu haltera: Pozitia initiala si modul de efectuare sunt urmatoarele: stand cu trunchiul aplecat inainte si cu spatele drept, se apuca bara halterii si se executa indreptarea corpului, picioarele ramanand intinse, miscarea efectuandu-se prin ridicarea trunchiului.
Este un exercitiu de baza pentru dezvoltarea muschilor extensori ai spatelui, muschi care confera tinuta corpului in toate imprejurarile, tonifierea picioarelor, ridicarea si bombarea muschilor fesieri.

Ritmul de lucru este urmatorul: incepatori: minim de greutate, 4 seturi a cate 5 reprize, cu pauza de 2 minute intre seturi; semiavansati: greutate medie, 4 seturi a cate 20 reprize, cu pauza de 1 minut; avansati: greutate mare, 4 seturi a cate 12 reprize, pauza de 30 secunde.

Important: te apleci lent in fata, pastrand picioarele perfect intinse atat cat permite mobilitatea fiecarui individ. Pe tot parcursul efectuari acestui exercitiu, se acorda o atentie foarte mare asupra pozitiei corecte a corpului si o concentrare maxima.
Toate aceste exercitii, executate corect si constant, contribuie in mod deosebit la prevenirea si combaterea celulitei.