Cerealele sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos... Atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele confera organismului uman necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi. Datorita diversitatii de arome si sortimente, sunt pentru toate gusturile. In plus, sunt usor de preparat.
Sunt produse alimentare, destinate in special micului dejun, obtinute din porumb, grau, orez, orz sau ovaz. De multi ani, in tarile vest europene sunt un aliment de baza pentru majoritatea familiilor.
Findca ele contin vitamine, fibre, fier si calciu. Vitaminele din cereale maresc energia si puterea organismului. Fibrele scad colesterolul, fluidizeaza traficul intestinal si ajuta la stabilirea unei diete echilibrate. Cerealele compenseaza, de asemenea, deficitul de calciu, important pentru intarirea oaselor si fier, esential pentru sistemul imunitar.
S-a dovedit, de asemenea, ca cerealele pot preveni bolile de inima, obezitatea, diabetul, problemele intestinale si chiar diferite tipuri de cancer. Iata ca inainte de a fi crocante si gustoase, cerealele sunt in primul rand foarte sanatoase.
Cerealele se prepara foarte usor si foarte repede. In mai putin de treizeci de secunde, micul dejun e gata. Acest lucru e un mare avantaj tinand cont ca multe dintre noi, in graba diminetii, sarim peste micul dejun... O bila neagra pentru sanatatea noastra.
Potrivit studiilor din ultimii ani, lipsa micului dejun poate avea numeroase efecte negative asupra copiilor si adultilor: memorie slaba, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, creativitate redusa si dificultati in logica.
Spre binele nostru, ar trebui sa ne obisnuim ca in fiecare dimineata sa mancam o portie de cereale. Le alegem pe cele care ne plac la gust. Le adaugam intr-un bol cu lapte sau iaurt si micul dejun e deja preparat. Economisim timp si efort. Castigam un organism mai sanatos. Cu siguranta, va urma o zi mai buna.
1. Cereale cu lapte
Ingrediente: un bol de cereale de grau, orez sau ovaz, o cana de lapte rece sau caldut, felii de banane.
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca cerealele cu laptele, iar optional se pot adauga felii de banane. Servite cu lapte caldut cerealele se vor mentine crocante!