Anumite mâncăruri te pot ajuta să scapi de senzația de foame, atâta vreme cât nu le consumi exagerat. Alimentele sățioase au un conținut mai ridicat de apă, proteine sau fibre și sunt mai sărace în grăsimi, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Atunci când încerci să slăbești, trebuie să limitezi consumul de alimente bogate în calorii, cum sunt dulciurile, făina rafinată și cărnurile grase.
Lista alimentelor bune pentru cură de slăbire
Transformă verdețurile în baza alimentației tale
Salata verde și verdețurile sunt o sursă excelentă de fibre și au un aport redus de calorii. 120 de grame de salată verde conțin doar 4 calorii. Folosește salata verde, spanacul proaspăt, rucola și legumele verzi ca bază pentru salate sau adaugă-le în sandvișuri, pentru a-ți mări porția de mâncare dar fără a adăuga prea multe calorii.
Spanacul, varza sau varza kale pot fi adăugate în supe, tocănițe sau feluri de mâncare bazate pe ouă sau pot fi servite la aburi, ca garnituri la felul principal de mâncare.Mănâncă fructe și economisește calorii
Un măr de dimensiuni medii are 95 de calorii și 4,4 grame de fibre iar o portocală are 62 de calorii și 3,1 grame de fibre. Conținutul scăzut de calorii și cantitatea ridicată de apă și fibre fac din fructe un aliat prețios, atunci când dorești să slăbești. Îndulcește-ți iaurturile, cerealele sau terciul de ovăz cu fructe în loc de zahăr, acesta având un conținut foarte mare de calorii și foarte puțini nutrienți. Poți ocoli multe sute de calorii de fiecare dată când alegi să consumi un fruct sau o porție de salată de fructe, în loc de un desert bogat în calorii, așa cum sunt plăcintele cu mere sau cu ciocolată.
Potolește-ți foamea cu proteine
Proteinele sunt esențiale atât pentru menținerea masei musculare dar și pentru reducerea senzației de foame. Carnea de curcan sau de pui, fără piele, peștele, crustaceele și carnea slabă de vită și porc sunt foarte bogate în proteine și au un conținut scăzut de grăsime.
Dacă incluzi o sursă de proteină în dieta obișnuită, te vei simți sătulă o perioadă mai îndelungată de timp și nu vei fi la fel de înfometată înainte de următoarea masă. La micul dejun poți opta pentru o omletă cu carne de curcan și legume, poți adăuga creveți într-o salată iar la cină poți să servești o bucată de pește cu sparanghel. Consumă nuci pentru o viață sănătoasă
Potrivit unui studiu realizat de Pauling Institute, persoanele care consumă nuci și alune cu regularitate au o greutate mai mică decât cei care nu consumă. Nucile și alunele conțin fibre, potasiu și vitamina E, precum și grăsimi nesaturate, care sunt benefice pentru sistemul cardiac. Pentru a evita să consumi mai multe calorii decât îți dorești, este important să controlezi cantitatea de nuci și alune pe care le mănânci.
30 de grame de alune conțin între 160 și 210 calorii. Poți adăuga nuci într-o salată cu pui, poți presăra nuci caju peste o porție de pește gătit la aburi sau poți mânca un sendviș cu pâine integrală și unt de arahide la micul dejun.Consumă fasole și alte leguminoase
Fasolea are un conținut ridicat de proteine și fibre și un aport scăzut de grăsimi. Poate fi un aliat prețios în lupta pentru slăbire și contribuie la reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat de tip 2. Poți consuma un burrito de fasole la prânz, poți adăuga boabele de fasole în salate, poți face o iahnie de fasole cu roșii, ardei gras și ceapă sau o ciorbă de fasole cu verdețuri pentru prânz.