Grasimile care te ajuta sa slabesti

In timpul unei cure de slabire, evitam cu orice pret grasimile din alimentatie pentru ca suntem sigure ca ne pot pune bete in roate. Adevarul este ca in categoria "grasimi" intra o gama larga de substante grase, unele de-a dreptul nocive pentru sanatate, iar altele absolut indispensabile bunei functionari a organismului. De aceea, evitarea oricarui tip de grasime nu este solutia pentru o dieta sanatoasa.

In timpul unei cure de slabire, evitam cu orice pret grasimile din alimentatie pentru ca suntem sigure ca ne pot pune bete in roate. Adevarul este ca in categoria "grasimi" intra o gama larga de substante grase, unele de-a dreptul nocive pentru sanatate, iar altele absolut indispensabile bunei functionari a  organismului. De aceea, evitarea oricarui tip de grasime nu este solutia pentru o dieta sanatoasa.

"Grasimile te ajuta sa asimilezi vitaminele A, D si E si sunt vitale pentru sistemul nervos", declara medicul Barbara Roberts, autoarea cartii "How to Keep from Breaking Your Heart".

Grasimi nesaturate - grasimile "bune"


Grasimile mononesaturate


Aceste grasimi cresc nivelul colesterolului benefic din sange (HDL) si il reduc pe cel negativ (LDL), protejand asfel impotriva depunerilor pe interiorul vaselor de sange. De asemenea, previn depunerea grasimii in zona abdominala.
Le gasesti in uleiul de masline, migdale, arahide, seminte de susan, ulei de susan si avocado.
Majoritatea grasimilor pe care le consumi ar trebui sa fie nesaturate. Doua, trei linguri de ulei de masline pe zi contribuie la cresterea coslesterolului pozitiv HDL si te protejeaza de aparitia bolilor cardiovasculare.
Potrivit yourtotalhealth.ivillage.com, grasimile mononesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei, dar se pot solidifica daca sunt puse in frigider.

Grasimile polinesaturate


Pe langa faptul ca iti scad nivelul colesterolului negativ, aceste grasimi contin acizi grasi omega.
Potrivit thedietchannel.com, acizii grasi omega 3 stimuleaza buna functionare a creierului si intaresc sistemul imunitar, iar acizii omega 6 pastreaza sanatatea pielii si a ochilor.
Le gasesti in peste precum somon, macrou, hering, dar si in nuci, ulei de in si tofu. Majoritatea grasimilor polinesaturate pe care le consumi trebuie sa fie omega 3. "Este necesar sa mancam peste gras - ton, somon sau macrou - de trei ori pe saptamana", ne sfatuieste medicul nutritionist Mihaela Bilic.
Acizii grasi omega 6 se gasesc in porumb, ulei si seminte de floarea soarelui.

Grasimile polinesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei, dar si cand sunt puse la frigider, potrivit yourtotalhealth.ivillage.com.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă