Cele mai multe femei visează să slăbească și să arate precum modelele de pe marile podiumuri, dar slăbirea în neștire este complet nesănătoasă. Și tu ești prea slabă? Atunci ar fi bine să te pui pe îngrașat, deoarece sănătatea ta poate fi serios afectată dacă ești mult subponderală. Iată ce trebuie să faci pentru a te îngrășa sănătos.
Evită produsele fast food și produsele intens rafinate
Cea mai simplă metodă de a te îngrășa este să dai fuga la primul fast food și să-ți iei cel mai mare hamburger, plus cea mai mare porție de cartofi prăjiti. Dacă la acestea adaugi și bautura carbogazoasă, obții un meniu perfect pentru îngrășare. Chiar dacă această soluție poate da rezultate rapide, este cea mai nesănătoasă și nu este recomandată de niciun nutriționist, deoarece duce la creșterea grăsimii corporale.
Pentru a te îngrășa sănătos, trebuie să îți crești masa musculară, deci fast foodul, produsele de patiserie și toate celelalte produse intens rafinate ies din discuție.
Mărește aportul caloric
Dacă vrei să te îngrași sănătos, ar trebui să-ți mărești aportul caloric prin consumarea unor alimente care, pe lângă calorii, îți oferă și foarte multe substanțe nutritive. Proteinele și carbohidrații complecși sunt cele mai bune substanțe nutritive pentru o îngrășare sănătoasă. Ele îți conferă energie, dar în același timp îți hrănesc mușchii și contribuie la refacerea lor după efort.
Așadar, din meniul tău nu ar trebui să lipsească produsele lactate, leguminoasele (fasole, năut, linte), orezul brun, ouăle, carnea slabă de vită, porc și pui, carnea de pește, broccoli, morcovii, conopida, varza, nucile, alunele, migdalele și alte fructe uscate.
Aportul tău caloric de zi cu zi ar trebui să fie mărit cu 500 de calorii, dar din nou, acestea trebuie să provină din alimente sănătoase, pline de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive.
Mănâncă des
O altă regulă a îngrășatului sănătos este să mănânci des, adică de 5-6 ori pe zi. Încearcă să nu sari peste mesele principale, iar la gustări consumă fructe, sucuri de fructe, shake-uri proteice și oleaginoase.
Hidratează-te
Hidratarea organismului este foarte importantă și pentru îngrășatul sănătos, nu doar pentru slăbit. Așadar, consumă cel puțin 2 l de apă pe zi. În acest fel, substanțele nutritive pe care le consumi sunt asimilate mai bine de organism și de masa musculară.
Mergi la sală
Sala de fitness nu este doar pentru persoanele care vor să slăbească și să-și tonifieze corpul, ci și pentru cele care vor să se îngrașe prin mărirea masei musculare. Discută cu instructorul de fitness despre intenția ta și fă exercițiile fizice pe care ți le recomandă. Cel mai probabil, te va îndruma spre exercițiile cu greutăți. Nu uita că trebuie să te hidratezi bine atât înainte, cât și în timpul și după sesiunea de sport.
Înotul și gimnastica contribuie, de asemenea, la mărirea masei musculare.
Fă-ți câteva analize
Dacă încerci să mănânci sănătos și faci sport pentru a te îngrășa sănătos, dar cu toate acestea nu observi nicio îmbunătățire în ceea ce privește greutatea ta, este bine să-ți faci câteva analize. Un corp prea slab poate fi dovada unei afecțiuni pe care încă nu au depistat-o și este nevoie de sfatul medicului pentru adoptarea unui regim alimentar corespunzător