Dr. Oz împreună cu un antrenor recunoscut de fitness recomandă o nouă regulă de slăbit. 90% alimente sănătoase şi 10% alimente la care pofteşti, dar sunt nesănătoase. Vezi care sunt cei 3 paşi ca să slăbeşti, făcându-ţi poftele!
Pofteşti la chipsuri, dulciuri sau alte alimente nesănătoase? Află cum poţi să le mănânci fără să te îngraşi şi fără să-ţi sabotezi dieta! Dr. Oz propune un regim alimentar care conţine 90% alimente sănătoase şi 10% alimente nesănătoase.
Ce înseamnă alimente sănătoase?
Acele produse care nu conţin conservanţi, aditivi sau alte substanţe chimice în conţinutul lor. 90% din mesele tale trebuie să se bazeze pe astfel de alimente "curate", cum ar fi verdeţurile, legumele, proteinele slabe, cerealele integrale şi grăsimi sănătoase.
Ce înseamnă alimente nesănătoase?
Hrana nesănătoasă trebuie să se regăsească în meniul tău zilnic în proporţie de doar 10%.
Este important să ai 5 mese pe zi, cu porţii mici, astfel că între cele 3 mese principale să iei 2 gustări, chiar dacă ele constau în alegeri nu tocmai sănătoase. Dacă ai grijă ca la mesele principale să mănânci sănătos, nu ai de ce să te simţi vinovată dacă alegi la gustare o pungă mică de chipsuri sau 3-4 bucăţele de ciocolată.
Ca să nu priveşti cura de slăbire ca pe o povară, iată un plan conceput în trei paşi ca să nu mai mănânci nesănătos şi să slăbeşti:
1. Alege alimentele care conţin un singur ingredient
Deoarece alimentele proaspete şi naturale sunt necesare pentru sănătate, Dr. Oz recomandă alegerea acelor produse care nu conţin conservaţi şi alţi aditivi periculoşi. Citeşte cu atenţie eticheta produsului pe care îl cumperi şi alege-l pe cel care conţine cât mai puţine ingrediente, dacă e posibil doar unul singur. De exemplu, dacă alegi mazărea congelată, asigură-te că pe eticheta scrie doar mazăre, avertizează Dr. Oz. Făcând cele mai simple alegeri, îţi vei ajuta organismul în lupta cu kilogramele.
2. Mănâncă gustări nesănătoase
Aici intră în acţiune regula de bază a acestui program. După ce ai consumat alimente sănătoase în proporţie de 90% poţi să-ţi oferi o recompensă şi să ai o gustare nesănătoasă la care pofteşti. Atunci când nu eşti forţată să urmezi o dietă drastică şi îţi permiţi măcar o gustare pe placul tău nu te resimţi cura de slăbire ca o povară.
3. Shake-ul, o soluţie sănătoasă mereu la îndemână
În loc să alegi alimente nesănătoase atunci când îţi este foarte foame, pune cu tine câte o sticluţă cu un shake proteic sănătos. Acesta te va scăpa de diverse pofte culinare şi îţi va conferi o senzaţie de saţietate. Amestecă în blender banane cu afine congelate, pudră proteică, lapte de migdale/soia, nuci caju şi apă (sau apă de cocos).
Alte reguli importante:
Fă mişcare! Un alt lucru de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să slăbeşti este sportul. Este important să faci mişcare zilnic şi să ai un set de exerciţii pe care să le efectuezi măcar de 3-4 ori pe săptămână.
Găteşte acasă! Pe lângă faptul că vei obţine o mâncare fix pe gustul tău, acest lucru te va ajuta să ştii exact ingredientele folosite. Astfel, riscul ca mâncarea ta să conţine tot soiul de ingrediente cu aditivi va dispărea.
Evită îndulcitorii artificiali! Nu folosi aspartamul sau sucraloza pentru a îndulci băuturile şi măncărurile, deoarece s-a dovedit că aceşri îndulcitori artificiali favorizează creşterea în greutate, apariţia diabetului şi a cancerului. Foloseşte mai bine mierea naturală, zahărul brut sau siropul de agave.
Evită siropul de porumb! Fructoza din conţinutul său creşte glicemia mult mai rapid decât alţi îndulcitori. Citeşte ingredientele unui produs pe care îl cumperi din comerţ şi nu-l cumpăra dacă apare şi siropul de porumb pe listă.
Evită băuturile carbogazoase! Substanţele chimice şi cantitatea exagerată de zahăr din conţinutul lor îţi distrug dinţii, cresc glicemia şi măresc riscul de a face diabet.