Dacă nu ai încercat niciodată o cură de detoxifiere nu trebuie să te sperie această idee, deoarece sunt câteva reguli simple pe care să le urmezi. Vezi ce-ţi recomandă Dr. Oz!
Curele de detoxifiere te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti tranzitul intestinal, să slăbeşti până la 4 kilograme într-o lună şi să ajuţi organismul să elimine toxine, datorită consumului mărit de legume şi verdeţuri.
Dacă vrei să faci o detoxifiere trebuie să elimini:
- băuturile cu cofeină
- alcoolul
- tutunul
- produsele de tip-fast food
- produsele de panificaţie care conţin gluten
- lactatele
- ouăle
- carnea de porc şi de vită
- zahărul rafinat
- soia
- alunele.
Toate aceste alimente cauzează un exces de mucus în organism, creează o aciditate mare şi hrănesc bacteriile rele care favorizează creşterea în greutate.
În schimb, în meniul tău trebuie să introduci o mare varietate de legume, verdeţuri, fructe în cantităţi moderate şi cereale integrale.
Iată care sunt cele mai bune zece alimente pe care Dr. Oz le recomandă atunci când faci detoxifiere:
1. Verdeţuri (spanac, salată, pătrunjel, mărar) şi legume crucifere (varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles)
Acestea trebuie să constituie cea mai mare parte din alimentaţia ta. Apelează la salatele de crudităţi în diverse combinaţii. Nu uita că verdeţurile trebuie să ocupe locul fruntaş în salată, aşa că asigură-te că mănânci zilnic legume cu frunze verzi. Acestea au o cantitate mare de clorofilă care hrăneşte bacteriile bune din intestin, înmulţindu-le în defavoarea celor rele.
2. Peştele de apă rece
Conţin cele mai puţine toxine, sunt bogaţi în grăsimi bune care împiedică apariţia inflamaţiilor în corp şi au o cantitate mare de proteine de calitate care ajută în procesul de detoxifiere. Alege somonul, tonul, macroul, hering, cod, sardine, anşoa.
3. Puiul de ţară
Este recomandat în detoxifiere pentru proteinele de calitate pe care le are. De asemenea, trebuie să alegi puiul de ţară care sunt crescuţi fără hormoni şi antibiotice.
4. Fructele de pădure
Te ajută să stăpâneşti poftele alimentare şi conţin o cantitate importantă de fibre care sunt esenţiale pentru o digestie bună.
5. Oţetul de mere
Este esenţial pentru digestie şi ajută la o bună absorbţie a substanţelor nutritive.
6. Apă plată cu lămâie
Cu toate că lămâia este recunoscută ca fiind un fruct acid, ea generează un efect alcalin odată ingerată în organism.
7. Ceaiurile din plante medicinale
Te ajută să ai mai multă energie, datorită substanţelor din conţinutul lor.
8. Laptele neîndulcit de cocos
Este o alternativă bună pentru laptele de vacă. Poţi să prepari acasă acest lapte amestecând în blender fulgi de cocos organici (sau nucă de cocos) cu apă caldă.
9. Uleiul nerafinat de cocos
Conţine grăsimi bune care nu dăunează organismului şi are o aromă puternică de nucă de cocos. Are un efect benefic asupra părului, unghiilor, tenului, redându-le sănătatea.
10. Pudră proteică din plante
Este recomandată persoanelor care nu consumă produsele animale recomandate, deoarece ficatul are nevoie de proteine pentru a asigura efectul de detoxifiere.