Este vara si ne dorim o silueta demna de invidiat, un ten proaspat si sa ne simtim bine in propria piele. In egala masura, vrem sa avem picioare frumoase si cat mai suple. Tocmai de aceea, trebuie sa fim atente la dieta pe care o urmam, deoarece alimentele pe care le consumam pot afecta sanatatea si aspectul picioarelor noastre.
Astfel, antioxidantii gasiti in fructe si legume proaspete ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, substante periculoase care se formeaza la nivel celular si care joaca un rol important in afectiunile sistemului circulator.
Lipidele trebuie sa fie consumate cu moderatie si doar cele polinesaturate. Grasimi dietetice pot fi luate din alimente cum ar fi: sardine, somon si macrou. Acestea contin acizi grasi 3 omega - ajuta la prevenirea formarii trombilor (cheagurilor de sange) si a trombozei.
Vitamina C trebuie sa fie o constanta a dietei zilnice si poate fi luata din: citrice, kiwi, capsune si ardei gras rosu.
Alimentele bogate in potasiu (caise uscate, telina, banane) ajuta la ameliorarea edemului datorat de retentia de lichide.
Usturoiul si ardeiul iute stimuleaza circulatia, ajuta la prevenirea senzatiei de extremitati reci, asociate cu circulatia deficitara.
Germenii de grau, produsele din soia si iaurtul ecremat sunt bogate in magneziu si calciu, care previn crampele musculare si ajuta la o buna dezvoltare musculara.
Apa consumata in cantitate suficienta ajuta la combaterea retentiei de fluide, la dezvoltarea tonusului muscular si, implicit, a contractiei musculare la nivelul picioarelor, combate deshidratarea, curata tenul si-l mentine stralucitor.
Suplimentele de Ginkgo biloba, vitamina C, beta-caroten, zinc, magneziu si coenzima Q10 ajuta la mentinerea sanatatii si a frumusetii picioarelor.
Exista si tratamente cu preparate speciale pentru subtierea si sanatatea picioarelor. Iata care ar fi compozitia unui astfel de preparat:
ulei din seminte de cereale (rol de tonifiere capilara si de combatere a retentiei de fluide);
extractul de plante marine (previne si reduce spargerea vaselor superficiale, aparitia celulitei si edemul datorat senzatiei de picioare grele si obosite);
extract bogat in iod organic, alge marine si echinaceea (rol puternic anticelulitic);
coenzima Q10 (antioxidant puternic - blocheaza formarea radicalilor liberi, rol de regenerare celulara, precum si a tesuturilor si tegumentelor de la nivelul picioarelor).
Tot local, poate fi utilizata si hidroterapia - tratamentele alternative cu apa calda si rece ajuta la mentinerea unei bune circulatii, dezvolta tonusul muscular si reduc durerile datorate inflamatiei venoase. Procedura nu este insa indicata persoanelor cu diabet.