Dieta Mayo se concentrează pe schimbarea rutinei zilnice, prin adăugarea unor obiceiuri care pot avea un impact semnificativ asupra greutății tale, precum consumul ridicat de fructe și legume, cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi, găsirea motivației interne de a pierde kilogramele nedorite și stabilirea unor obiective realizabile.
Ce este dieta Mayo?
Dieta Mayo reprezintă un program dezvoltat de clinica Mayo și este bazat pe cercetări și experiență clinică. După cum spuneam mai sus, dieta aceasta se concentrează pe consumul de alimente sănătoase și pe creșterea activității fizice, evidențiind că cel mai bun mod de a slăbi este reprezentat de schimbarea stilului de viață și adoptarea noilor obiceiuri sănătoase.
Dieta poate fi adaptată în funcție de nevoile tale individuale și starea generală de sănătate. Dieta Mayo are două faze:
1. Faza "lose it!"
Această fază durează două săptămâni și este concepută pentru a scăpa de kilogramele nedorite, așa că se poate să pierzi 2,7 - 4,5 kilograme într-un mod sigur și sănătos. În această fază, trebuie să te concentrezi pe obiceiurile care sunt asociate cu greutatea. Vei învăța cum să adaugi cinci obiceiuri sănătoase în viața ta, cum să elimini cinci obiceiuri nesănătoase și cum să adopți încă 5 obiceiuri sănătoase pentru organism.
În timpul acestei faze, vei observa unele rezultate rapide și vei începe să introduci în viața ta obiceiuri importante, pe care le vei continua în următoarea fază a dietei.2. Faza "love it!"
Această fază reprezintă o abordare pe termen lung a unei alimentații sănătoase. În cadrul acestei faze, vei învăța mai multe despre alegerile alimentare, planificarea meselor, activitatea fizică, exercițiile necesare și adoptarea obiceiurilor sănătoase. Vei observa o pierdere în greutate constantă, de 0,5 - 1 kilogram pe săptămână, până când vei ajunge la greutatea dorită.
Această fază te poate ajuta, de asemenea, să-ți menții greutatea în limite normale mereu.Ce poți mânca în timpul dietei Mayo?
Dieta îți oferă o multitudine de alegeri alimentare sănătoase, care se regăsesc în următoarele grupe de alimente:
- fructe
- legume
- cereale integrale
- proteine slabe (fasole și pește)
- grăsimi nesaturate (ulei de măsline și nuci)
- dulciuri (în cantități mici)
De asemenea, poți mânca și preparatele tale preferate, cum ar fi pizza, doar că trebuie să ai grijă la mărimea porțiilor. Iar alcoolul este interzis în prima fază a dietei, însă în cea de-a doua fază trebuie să te încadrezi în 75 de calorii provenite de la alcool pe zi.