Există soluţii inventive ca să nu renunţi la toate preparatele hipercalorice care-ţi plac la nebunie. Dacă ţi-ai propus să slăbeşti nu trebuie decât să ştii cu ce poţi să înlocuieşti câteva alimente care-ţi pot sabota dieta, dar să mănânci în continuare unele mâncăruri care-ţi plac.
Iată câteva alternative sărace în carbohidraţi rafinaţi care te vor ajuta în procesul de slăbire:
1. Înlocuieşte chifla din făină albă rafinată cu ciupercile făcute pe grătar
Poţi să mănânci un burger şi să nu conţină o tonă de calorii, astfel încât să fii constrânsă să limitezi foarte mult cantitatăţile de mâncare pe care le consumi apoi pe tot parcursul zilei. Nu trebuie să suferi ca să-ţi faci o poftă, ci doar să faci alegeri inteligente. În locul chiflei din făină albă, alege două ciuperci mari pe care să le pui puţin pe grătar. Foloseşte-le apoi pe post de chiflă şi pune între ele o chiftea de vită făcută la cuptor (pentru a evita prăjelile), o frunză de salată, o rondea de ceapă roşie, o felie de brânză şi foarte puţin ketchup care să nu aibă mult zahăr. Dacă trebuie să aibă maioneză este de preferat să alegi un dressing simplu din iaurt grecesc cu 2% grăsime amestecat cu diverse condimente şi muştar.
2. Înlocuieşte pastele cu dovlecei/zucchini
Îţi plac la nebunie pastele, dar vrei să te fereşti de ele cât eşti la dietă? Nu trebuie decât să cumperi un zucchini pe care să-l feliezi cu ajutorul unui peeler pentru curăţat legumele. Apoi poţi să le amesteci cu carhne tocata slabă, sos de roşii sau alte combinaţii care-ţi plac. Conţinutul caloric va fi mult mai redus, deoarece nu mai ai pastele care conţin făină.