Detoxifiere de zahăr în 10 zile. Ce să mănânci în fiecare zi?

Detoxifierea de zahăr te ajută să slăbeşti, să mănânci sănătos şi să scapi de toxine. Dacă nu ştii ce să mănânci în aceste zile, poţi să te inspiri din sugestiile noastre.

Zahărul stă la baza celor mai grave boli de care este afectată în prezent omenirea. El face ravagii în corp şi împiedică buna funcţionare a tuturor organelor. Cu cât vei consuma mai mult zahăr rafinat cu atât funcţiile pancreasului vor fi mai afectate, declansând reacţii în lanţ care se răsfrâng şi asupra altor organe.

Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase.

"Atunci când mâncăm alimente pe bază de zahăr sau făină albă - alimente cu o valoare glicemică foarte ridicată - nivelul de glucoză din sânge se măreşte cu rapiditate.
Imediat, corpul eliberează o doză de insulină pentru a da posibilitate glucozei să intre în celule. Secreţia de insulină este însoţită de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al căror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zahărul hrăneşte ţesuturile şi le face să se dezvolte mai rapid. (...) În prezent, cunoaştem faptul că aceste creşteri ale nivelului de insulină şi IGF stimulează, în mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci şi capacitatea lor de a invada ţesuturile învecinate",
explică dr.
David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer".

Ca să reduci consumul de zahăr şi să faci o cură de detoxifiere de zahăr, iată ce trebuie să mănânci în aceste 10 zile:

Ziua 1

Mic dejun: Toast cu unt de arahide natural, felii de banană şi seminţe de chia

Prânz: Un bol cu quinoa, năut, varză kale/spanac, pui la grătar, zeamă de lămâie, sare şi piper

Gustare 1: Iaurt grecesc fără grăsimi cu felii de portocală

Gustare 2: Morcovi şi un măr

Cină: O jumătate de dovleac copt şi făcut spaghete cu furculiţa plus sos de roşii, ciuperci, spanac, ulei de măsline, pui şi mozzarella

Desert: 1/2 porţie de mango congelat, 1/2 porţie de afine congelate.

Ziua 2

Mic dejun: Toast cu cremă de brânză, somon afumat, capere şi piper

Prânz: Conopidă mărunţită în robot precum orezul şi înăbuşită cu ulei, usturoi, ceapă verde, zeamă de lămâie, sare şi piper. Apoi amestecată cu boabe de fasole, porumb, ardei roşu, avocado şi un sos din iaurt grecesc fără grăsimie, zeamă de lămâie, sare şi piper.

Gustare 1: Un măr

Gustare 2: Un morcov

Cină: Dovleac copt, făcut spaghete cu furculiţa peste care se pune sos de roşii, ciuperci, pui şi un ou prăjit.

Desert: Banana congelată mixată cu căpşuni congelate.

Ziua 3

 Mic dejun: Salată de cartofi dulci fierţi cu ardei roşu, ardei iute, ceapă roşie şi cârnaţi de pui

Prânz:  Conopidă mărunţită în robot precum orezul şi înăbuşită cu ulei, usturoi, ceapă verde, zeamă de lămâie, sare şi piper. Apoi amestecată cu boabe de fasole, porumb, ardei roşu, avocado şi un sos din iaurt grecesc fără grăsimie, zeamă de lămâie, sare şi piper

Gustare: Morcovi

Cină: Sandviş la cuptor sau pe grătar cu mozzarella, varză de Bruxelles şi măr

Desert: căpşuni congelate

Ziua 4

Mic dejun: Cartofi dulci, adei roşu, ceapă roşie, ardei iute şi ciuperci înăbuşite plus un ou prăjit

Prânz: Spaghete din zucchini cu carne tocată de vită înăbuşită cu ceapă, ţeină apio şi morcovi

Gustare: Morcovi

Cină: Sandviş la grătar sau cuptor cu brânză mozzarella, varză de Bruxelles şi măr

Desert: Îngheţată de banane şi cpăşuni congelate, mixate în robot

Ziua 5

Mic dejun: Sandviş pe grătar cu mozzarella, ciuperci sotate cu ceapă şi smochine proaspete

Prânz: Salată de crab cu mango pe rondele de castravete

Gustare 1: O clementină

Gustare 2: Morcovi

Cină: Fajita pui, morcovi şi orez din conopidă cu fasole

Desert: Mere cu scorţişoară

Ziua 6

Mic dejun: Quesadilla cu ou, spanac, ciuperci şi brânză

Prânz: Spaghete din zucchini cu avocado, măr şi sos de iaurt grecesc fără grăsime

Gustare: morcovi cu humus

Cină: Fâşii de carne de vită făcută la wok cu ardei, ceapă şi ciuperci

Desert: Îngheţată de banane şi căpşuni congelate, mixate în robot

Ziua 7

Mic dejun: Omletă cu spanac, smochine, mozzarella şi felii de avocado

Gustare: ardei roşu şi câteva migdale

Prânz: Un bol cu verdeţuri, spaghete din dovleac la cuptor, pui la grătar, castravete, mărar, orez brun, quinoa, conopidă coaptă, măr şi morcovi

Gustare: morcovi

Cină: orez din conopidă cu salsa de mango şi creveţi

Desert: Căpşuni şi afine congelate

Ziua 8

Mic dejun: Toast din cartofi dulci (felii de cartof puse în prăjitorul de pâine) cu unt de arahide, banane şi scorţişoară

Prânz: Orez din conopidă ci salsa de mango şi avocado

Gustare 1: mix de fructe

Gustare 2: Morcovi

Cină: Toast cu mozzarella, smochine proaspete şi curcan la cuptor

Desert: Căpşuni şi afine congelate

Ziua 9

Mic dejun: Toast cu cremă de brânză, somon afumat şi capere

Prânz: Spaghete din zucchini cu ardei galben, ceapă roşie, roşii uscate, castraveţi şi brânză feta

Gustare 1: Felii de ananas

Gustare 2: Morcovi şi humus

Gustare 3: Un măr

Cină: Chiftea din carne de curcan cu guacamole şi morcovi la cuptor

Desert: mango

Ziua 10

Mic dejun: Cartofi dulci, ceapă roşie, ardei roşu, ardei iute înăbuşite plus un ou prăjit

Prânz: Chiftea din curcan cu morcovi, castraveţi, avocado şi sos de iaurt cu lămâie

Gustare 1: Mix de fructe

Gustare: Mix de fructe

Cină: Somon la cuptor cu sos de muştar şi mărar plus varză de Bruxelles

Desert: mango şi bucăţi de banană congelată.

MAI MULT DESPRE: dieta, sanatate, detox, detox zahar