De fapt, cercetările au arătat că persoanele care mănâncă avocado tind să fie mai sănătoase în general, cu un aport mult mai mare de substanțe nutritive și cu un indice al masei corporale mai mic. Iată de ce ar trebui să mănânci și tu un avocado întreg în fiecare zi!
Care sunt motivele pentru care ar trebui să mănânci un avocado întreg zilnic?
1. Are un conținut bogat de substanțe nutritive
Fructul de avocado este o sursă incredibilă de substanțe nutritive, oferind aproape 20 de vitamine și minerale în fiecare porție. Un avocado conține aproximativ 53% din doza zilnică recomandată de vitamina K, 41% din doza de acid folic, 33% din doza de vitamina C, 28% din doza de potasiu, 26% din doza de vitamina B6, 21% din doza de vitamina E și 19% din cea de cupru.
2. Este o sursă de grăsimi sănătoase
Deși conținutul de grăsimi al acestui fruct este ridicat, acesta are doar grăsimi sănătoase, printre care se numără și grăsimile mononesaturate. Acest tip de grăsimi poate reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral, precum și nivelul colesterolului rău din sânge.
3. Te poate ajuta să slăbești
În mod surprinzător, consumul de avocado te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Un studiu publicat în Nutrition Journal a descoperit că o jumătate de avocado pe zi în cazul persoanelor supraponderale le poate face să se simtă sătule pentru o perioadă mai lungă de timp după masă.
Participanții au raportat o poftă de mâncare cu 40% mai mică pe o perioadă de trei ore și o poftă de mâncare cu 28% mai mică pe o perioadă de cinci ore după masă. Aceștia au fost mai satisfăcuți de mesele lor și le-a scăzut și pofta de a mânca diferite gustări între mese.4. Previne diabetul
Fructul de avocado îi vine organismului în ajutor și când vine vorba de echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Menținerea nivelului de zahăr din sânge stabil este importantă pentru reducerea riscului de apariție a diabetului. După ce au consumat jumătate de avocado la prânz, participanții au avut nivelul glucozei din sânge și cel al insulinei măsurate la intervale specifice. Deși includerea fructului de avocado a crescut nivelul caloriilor și al carbohidraților, participanții nu au prezentat o creștere a nivelului zahărului din sânge comparativ cu persoanele care au mâncat un prânz fără avocado.
5. Luptă împotriva inflamației
Inflamația cronică din organism este responsabilă pentru astm, alergii, artrită, Alzheimer, boli de inimă, cancer și multe alte afecțiuni. Fructul de avocado ajută organismul să lupte împotriva inflamației, datorită conținutului de acid oleic, grăsimea mononesaturată care se găsește și în uleiul de măsline.
Acidul oleic a fost corelat cu reducerea inflamației în mai multe studii.6. Îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive
Atunci când vine vorba de vitamine, minerale și alți nutrienți, nu contează cât de mult mâncăm. Contează cum absorbim. Unele substanțe nutritive sunt solubile în grăsime, ceea ce înseamnă că trebuie să fie combinate cu grăsimi pentru ca organismul să le poată asimila. Printre exemplele de substanțe nutritive solubile în grăsimi se numără și vitamina A, vitamina D, vitamina E, vitamina K și anumiți antioxidanți. Dacă adaugi jumătate de avocado într-un bol cu spanac, salată și morcovi, vei putea absorbi de 8,3 mai mult alfa-caroten, de 13,6 ori mai mult beta-caroten și de 4,3 ori mai multă luteină.
7. Ameliorează durerea
Extractul de avocado poate reduce simptomele artritei oaselor (osteoartrita). Datorită beneficiilor antiinflamatorii, ar putea ameliora și alte dureri cauzate de inflamație.