Dacă sari peste mesele principale, trebuie să știi că nu este cea mai bună strategie pentru a slăbit și a menține rezultatul pe termen lung. În special, atunci când vorbim despre micul dejun pe care multe persoane care doresc să slăbească nu îi acordă suficient de multă importanță.
Vrei un motiv suficient de puternic pentru a determina să nu mai sari niciodată peste micul dejun? Ei bine, specialiștii susțin că micul dejun stimulează metabolismul și astfel vei arde mult mai multe calorii pe parcursul zilei. O masă solidă, cu alimentele potrivite la micul dejun conferă sațietate care se prelungește până târziu și te împiedică să mănânci exagerat în timpul zilei.
Astfel că, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus este foarte important să începi cu aceste reguli de bază pe care trebuie să le respecți!
Nu aștepta să treacă mai mult de o oră până să iei micul dejun
După trezire poți să consumi apă călduță cu lămâie sau un ceai neîndulcit din plante medicinale, aceste două obiceiuri ajutând tranzitul intestinal să funcționeze eficient. Dar, este foarte important să mănânci în decurs de o jumătate de oră sau mxim o oră după trezire, deoarece stimulezi metabolismul să ardă grăsimile și ajută la dezvoltarea mase musculare.
Optează pentru proteine și evită zahărul
Știm că o porție de clătite obișnuite sau americane poate să fie apetisantă în orice dimineață, dar încearcă să le păstrezi doar pentru weekend. În restul săptămânii este de preferat să alegi alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, tofu, lactatele slabe, smoothie-urile cu leguminoase și pudră proteică, cerealele integrale și nucile/semințele crude.
Conferă sațietate de lungă durată și nutrienși esențiali pentru corp, spre deosebire de un mic dejun compus din croissanți, biscuiți, covrigi sau dulciuri. Asigură-te că ai inclus fibre în micul dejun
Secretul pentru o cură de slăbire de succes este asigurat de consumul alimentelor care sunt sățioase și astfel te împiedică să mănânci prostii. Pentru prima masă a zilei este important să te asiguri că incluzi cel puțin 8 grame de fibre în meniul tău, deoarece sunt importante pentru o digestie bună. Un bol cu terci de ovăz, un smoothie cu semințe de in măcinate, pudră proteică și fructe sau un iaurt grecesc cu o linguriță de magiun fără zahăr și mix de nuci/semințe crude pot să constituie opțiuni bune pentru micul dejun.
Nu exagera cu caloriile la micul dejun
Un mic dejun echilibrat trebuie să aibă între 300 și 500 de calorii. Însă, este foarte important ceea ce alegi să mănânci.
Dacă mănânci o brioșă la micul dejun, nu înseamnă că o să-ți țină de foame, ci mai degrabă te va determina să faci alte excese culinare pe parcursul zilei. Omleta cu legume și verdețuri, terciul de ovăz cu nuci, semințe, fructe, toast integral cu humus și legume, fructe proaspete, smoothie-uri cu pudre proteice sunt câteva dintre opțiunile potrivite pentru un mic dejun sățios.