Cum să faci prăjituri fără făină. 3 reţete simple şi inedite

Poţi să faci prăjituri fără făină şi nu este deloc complicat. Descoperă ce ingrediente sunt necesare pentru un tort cu ciocolată sau pentru fursecuri delicioase cu unt de arahide!

Făina este considerată un ingredient de bază în prăjituri. Însă, acum avem şi alte soluţii pentru a prepara deserturi delicioase fără să includem făina. Iată trei reţete simple şi inedite de prăjitură fără făină:

1. Prăjituri fără făină: Fursecuri cu unt de arahide



Ca să prepari aceste fursecuri delicioase cu unt de arahide trebuie să amesteci cu mixerul o cană cu unt de arahide cu 1/2 cană cu zahăr şi un ou.

Cuptorul se preîncălzeşte la 170 de grade Celsius.
Se formează câte o biluţă din amestecul cu unt de arahide şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se presează fiecare biluţă cu ajutorul unei furculiţe, se introduce tava la cuptor şi se lasă 10-12 minute.
Se lasă tava la răcit înainte de a lua fursecurile.

Foto şi reţetă: http://www.crunchycreamysweet.com


2. Prăjituri fără făină: Tort de portocale fără făină



Iată un tort aromat cu portocale pentru iubitorii deserturilor fără ciocolată. Pentru a prepara acest tort ai nevoie de:
  • 2 portocale
  • 5 ouă mari
  • 250 de grame de migdale mixate în robot
  • 200 de grame de zahăr
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 250 mililitri cu smântână.

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 de grade Celsius.
Se fierb cele două portocale întregi, acoperite cu apă, timp de 2 ore.
După aceea se taie pe jumătate, se scot sâmburii, după care se mixează integral în robot până devin piure.
Se amestecă ouăle şi zahărul, folosind un mixer. Se bate bine până când se dizolvă zahărul.
Apoi se încorporează piureul de portocale, migdalele mărunţite fin şi praful de copt, amestecând bine cu o spatulă.
Se unge forma pentru tort cu puţin ulei şi se toarnă compoziţia tortului.
Se coace timp de 50-55 de minute sau până când iese perfect testul cu scobitoarea.
Se lasă la răcit 10 minute, după care se scoate din formă şi se lasă la răcit complet.
Smântâna se mixează cu puţin zahăr şi se ornează tortul.
Se adaugă la final felii de portocală.

Foto şi reţetă: http://www.atablefortwo.com.au/


3. Tort de ciocolată cu cremă de mascarpone



Poţi să prepari un tort delicios de ciocolată fără să adaugi făină. Iată care sunt ingredientele necesare:
  • 120 de grame de unt nesărat, tăiat cubuleţe
  • 90 de grame de ciocolată neagră
  • 175 de grame de zahăr
  • 3 ouă bătute
  • 90 de grame de pudră de cacao.

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius şi se pregătesc două forme pentru tort cu diametrul de 15 centimetri. Se ung cu puţin ulei ambele forme.
Se topesc la abur untul cu ciocolata şi se lasă puţin la răcorit.
Apoi se adaugă zahărul şi ouăle, amestecând bine.

La final se încorporează pudra de cacao.
Se împarte amestecul în cele două tăvi şi se coc la cuptor timp de 30 de minute.
Se lasă la răcit complet, după care se pun la frigider timp de o oră.
Între timp se prepară o cremă de mascarpone amestecată cu extract de migdale şi zahăr pudră, în funcţie de cât de dulce preferi să fie. Se întinde crema între cele două blaturi de ciocolată. Cu crema rămasă se ornează tortul şi se folosesc la final chipsurile din nucă de cocos în varianta coaptă.

Foto şi reţetă: http://lacasadesweets.com