Cum să eviți gustările prea dese la serviciu: 5 soluții

Dacă ești foarte eficientă la serviciu trebuie ca și alimentația ta să reflecte acest lucru. Nu lăsa gustările cu multe calorii să te copleșească în timp ce ești ocupată cu diferite atribuții sau proiecte.
Mănânci ceva dulce la ora 11, apoi la ora 3 și din nou cu 1-2 ore înainte de sfârșitul programului de lucru? Dacă atunci când analizezi ce ai mâncat la serviciu observi că predomină gustările hipercalorice cu mult zahăr este momentul să iei măsuri. Nu transforma biroul într-un spațiu util pentru a păstra fructe confiate, porții ambalate de cereale, nuci, gem, miere, biscuiți sau brioșe. Din păcate perioadele dintre mesele principale sunt momentele în care ești vulnerabilă să comiți excese alimentare care îți vor afecta negativ silueta. 

 
Iată cum poți stopa gustările dese în cadrul unei zile de lucru:

 
1. Descoperă savoarea ceaiului

Nu-ți propune să elimini complet dulciurile fără să consumi nimic în acel interval pentru că plictiseala sau stresul te pot determina să ronțăi din nou ceva cu multe calorii. În loc să-ți transformi dimineața sau după-amiaza într-un efort de voință, mai bine bea o ceașcă de ceai.
Poți alege ceaiul de ghimbir, de mușetel, rooibos sau varianta liniștitoare de mușetel. Simplul fapt de a ține ceașca în mână îți va distrage atenția de la biscuiți și prăjituri, iar gustul special va neutraliza poftele alimentare și vei realiza că de fapt nu îți este foame, ci doar ai nevoie de ceva care să-ți redea confortul, iar o ceașcă de ceai cald este soluția ideală.

 
2. Continuă să mesteci

Precis știi că periajul dinților după mese oprește nevoia constantă de a mânca, datorită gustului mentolat intens. Nu trebuie să începi să te speli pe dinți de multe ori la serviciu, dar poți aplica acest concept prin utilizarea gumei de mestecat mentolate, fără zahăr, în momentele în care simți că trebuie neapărat să guști ceva. În 10-15 minute poftele vor dispărea fără efecte nedorite asupra siluetei. Păstrează mereu în geantă un pachet de gumă și vei înjumătăți rapid numărul de gustări pe care le iei de-a lungul zilei.

 
3. Evită rețelele de socializare

Este aproape imposibil să derulăzi postările de pe Instagram sau Facebook fără să întâlnești poze cu prăjituri, torturi, clătite sau cupe de înghețată. Potrivit specialiștilor, dacă vezi foarte des acest tip de poze vei ajunge să simți nevoia să consumi alimentele vizualizate, iar aceste postări pot avea un impact negativ asupra eforturilor tale de a slăbi. 
Este indicat să vizualizezi mai rar acest tip de conturi sau să nu le urmărești pentru a diminua tentațiile.
Specialiștii îți recomandă să urmărești conturi în care vezi poze cu ținute de vară sau costume de baie pentru a-ți menține motivația și a-ți continua planul pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. De îndată ce vei vedea fotografiile vei realiza că negresele sau brioșele nu sunt deloc gustări „nevinovate”.

 
4. Așezarea pe farfurie

Indiferent dacă este vorba despre o masă principală sau o gustare contează foarte mult să așezi ceea ce vei consuma pe o farfurie. În acest mod vei realiza care este mărimea reală a porției, evitând situațiile în care mănânci o cantitate foarte mare direct din pungă. În al doilea rând, utilizarea unei farfurii te face să conștientizezi faptul că mănânci pentru că, atunci când iei biscuiții direct din pachet sau mănânci batoane din ambalajul lor ai putea chiar să uiți că le-ai mâncat și să vrei să adaugi și alte surse de calorii.
Conceptul de mindfulness și transformarea fiecărei mese într-o experiență în sine te va ajuta să ții apetitul sub control și să eviți mâncatul pe fond de stres ori anxietate.

 
5. Alege gustările potrivite

Nu lăsa lipsa timpului să te împingă spre alimente care au ingrediente cu efecte negative precum grăsimile hidrogenate sau carbohidrații rafinați. Nu sări peste micul dejun, iar la serviciu asigură-te că ai la îndemână numai gustări sănătoase precum ciocolata neagră, fructele proaspete sau migdalele. 
Evită să păstrezi cantități mai mari de 50g de fructe confiate sau nuci pentru că ai putea consuma calorii în exces fără să-ți dai seama. Alege fructele mai puțin perisabile precum merele, bananele sau portocalele. Evită situațiile în care ți se face foame și nu ai nimic la birou pentru că este foarte probabil că te vei îndrepta spre o cofetărie sau un fast food.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.