Cele mai bune combinaţii de alimente care ard mai repede grăsimile

Avocado, ceaiul verde şi merele te ajută să slăbeşti rapid dacă le asociezi cu ce trebuie. Descoperă care sunt cele mai bune combinaţii de alimente care ard mai repede grăsimile!


Cu cât cunoşti mai multe informaţii despre nutriţie şi combinaţii alimentare sănătoase, cu atât îţi va fi mai uşor să faci un plan de slăbit pe care să-l urmezi pe termen nelimitat. Dietele restrictive nu funcţionează numai pe termen scurt, însă imediat ce începi să mănânci ca de obicei vei constata cu stupoare că numărul kilogramelor se adună la loc.
De aceea, trebuie să acţionezi inteligent, să cunoşti cât mai multe lucruri despre alimentaţia echilibrată şi care sunt cele mai bune combinaţii de alimente pe care te poţi baza pentru a obţine efectele dorite pe termen lung.

Dacă vrei să slăbeşti şi să te menţii la greutatea dorită trebuie să consumi alimente variate, preparate într-un mod simplu şi să incluzi câteva combinaţii alimentare care sunt recunoscute pentru faptul că ard mai repede grăsimile:

Avocado, crackers şi ardei iute

Chiar dacă ţi s-ar părea la o primă vedere a fi un trend în materie de mâncare, trebuie să ştii că această combinaţie este una câştigătoare atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Alege o pâine integrală bună, crackerşi din secară sau pâine din seminţe germinate pentru a te asigura că furnizezi corpului multe fibre. Aceste fibre sunt esenţiale pentru slăbit, iar în combinaţie cu grăsimile bune şi proteinele din avocado vor conferi saţietate. Un alt ingredient pe care trebuie să-l adaugi sunt fulgii de ardei iute care conţin capsaicină, o substanţă care accelerează arderea grăsimilor şi suprimă pofta de mâncare. Potrivit unui studiu apărut în American Journal of Clinical Nutrition s-a constatat că persoanele care obişnuiesc să consume ardei iute mănâncă cu 200 de calorii mai puţin la următoarea masă şi este stimulată arderea grăsimilor din zona abdominală.

Mere, unt de arahide şi scorţişoară

Merele şi untul de arahide constituie o altă combinaţie de succes care te ajută să arzi mai repede grăsimile. Este o gustare potrivită, deoarece furnizează fibre şi proteine, generând senzaţia de saţietate. Mărul conţine o mulţime de nutrienţi esenţiali pentru corp şi fibre, iar în combinaţie cu grăsimile bune şi proteinele din untul de arahide conferă saţietate şi te împiedică să faci excese culinare pe parcursul zilei. Un alt ingredient pe care trebuie să-l foloseşti în această combinaţie este scorţişoara care menţine stabil nivelul de zahăr din sânge, stimulează metabolismul şi slăbeşti mai repede. De asemenea, scorţişoara mai are o substanţă care stimulează arderea grăsimile de pe zona abdominală.

Ceai verde, mentă şi lămâie

Ştim despre ceaiul verde că accelerează arderea grăsimilor, însă în combinaţie cu lămâia şi câteva frunze de mentă se obţine o băutură mai puternică, deoarece inhibă pofta de mâncare. Ceaiul verde conţine substanţe care sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen, precum şi pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor.

Iaurt grecesc, zmeură şi migdale

Iaurtul grecesc are un conţinut bogat în proteine, vitamina D şi calciu, fiind un alimente recomandat persoanelor care doresc să slăbească. Pentru a-i potenţa efectele poţi să-l combini cu zmeură proaspătă sau congelată care s-a dovedit că împiedică depunerile de grăsimi. Aceste două ingrediente merg de minune cu câteva migdale deasupra care conţin grăsimi sănătoase, iar potrivit unui studiu apărut în Journal of the American Heart Association, acestea stimulează arderea grăsimilor de pe picioare şi abdomen.

Ouă, spanac şi ulei de măsline extravirgin

Ouăle au un conţinut ridicat de proteine şi arginină care ajută la slăbit. De asemenea, un studiu apărut în Journal of Dietary Supplements arată că persoanele obeze a căror dietă a fost suplimentată cu arginină au slăbit mai mult şi mai rapid spre deosebire de cele care nu au avut acest ingredient în dieta lor. Consumă ouăle fierte, jumări sau poşate alături de o salată de spanac stropită cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline care furnizează grăsimi sănătoase.