Ce să faci ca să nu te îngraşi de Paşte. Reguli care funcţionează!

Cu puţină atenţie şi cumpătare poţi să mănânci din preparatele tale preferate fără să adaugi kilograme în plus. Descoperă cele mai bune reguli ca să nu te îngraşi de Paşte!

De abia aştepti să guşti din toate bunătăţile care se fac pentru sărbătorile de Paşte, însă te gândeşti cu îngrijorare la câteva kilograme care se pun de obicei pe tine după aceste zile.

Dacă nu exagerezi cu cantităţile şi adaugi puţin mişcare în programul tău zilnic poţi să scapi fără de această grijă şi să te bucuri în voie de Paşte. Iată câteva dintre regulile care te pot ajuta să mănânci ceea ce pofteşti, dar fără să te îngraşi:

Nu uita să bei apă!

Pune într-o sticlă de 2 litri apă plată şi asigură-te că o consumi pe parcursul zilei. În zilele de sărbătoare uităm adesea să bem suficient de multă apă, iar ea este foarte importantă pentru digestie.


Ceaiul verde este aliatul tău

Bea în fiecare zi 2 căni cu ceai verde şi lămâie, deoarece va ajuta la arderea grăsimilor şi îţi va regla digestia după mesele mai bogate în calorii.


Consumă fructele care favorizează arderea grăsimilor

Bazează-te pe kiwi şi ananas proaspăt! Aceste două fructe conţin enzime care stimulează digestia şi favorizează arderea grăsimilor.


Ceaiul de ghimbir arde caloriile

Bea ceai de ghimbir, deoarece este recunoscut pentru faptul că reglează tranzitul intestinal şi te ajută să arzi din caloriile consumate.


Carne de miel/porc/vită cu salată

Pune pe masă multe legume făcute la cuptor sau înăbuşite ca să le ai la îndemână pentru friptură, dar şi câte un bol cu salată din verdeţuri (spanac, rucola, valeriană, pătrunjel) sau salată de varză.


Nu uita de mişcare zilnic!

Fie că alegi plimbările lungi, mergi o oră la sală sau faci un set de exerciţii acasă, acest lucru te va ajuta enorm de mult să nu pui kilograme în plus în această perioadă.  


Mănâncă dulciurile în prima parte a zilei

Poţi să mănânci o felie de pască sau o bucată de prăjitură delicioasă făcută în casă, dar este de preferat să le consumi în prima parte a zilei. De exemplu, la micul dejun alături de cafea, încercând să eviţi să le mănânci seara târziu.