Burta mea: Cum o ţin sub control la plajă

Te pregăteşti de plajă, dar nu ai reuşit să scapi în totalitate de şunculiţele de pe abdomen care te incomodează? Nu-i nicio problemă atâta vreme cât ai grijă la ceea ce mănânci cât stai la mare. Iată câteva trucuri utile!

Te pregăteşti de plajă, dar nu ai reuşit să scapi în totalitate de şunculiţele de pe abdomen care te incomodează? Nu-i nicio problemă atâta vreme cât ai grijă la ceea ce mănânci cât stai la mare. Iată câteva trucuri utile!

 

Pe lângă exerciţiile pentru întărirea musculaturii abdominale pe care este recomandat să le faci în fiecare zi mai poţi să ai grijă la alimentele care te balonează şi iţi fac burta mai vizibilă atunci când mergi la plajă. Chiar dacă nu ai un abdomen plat, poţi să apelezi la câteva trucuri care te vor ajuta să arăţi incredibil de sexy pe plajă.

Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este alimentaţia şi modul în care combini alimentele ca să eviţi balonarea. Astfel, nu vei avea senzaţia de burtă grea care îţi distruge dispoziţia şi îţi creează impresia că eşti foarte grasă. În plus, te vei simţi uşoară şi sexy toată vacanţa.

 

 

9 sfaturi ca să eviţi balonarea


1. Nu mânca la micul dejun cereale cu lapte de vacă pentru că vei fi balonată toată ziua şi vei avea probleme cu flatulenţa. Combină-le mai bine cu lapte vegetal şi alege cerealele integrale simple, nu cu tot soiul de arome şi zaharuri.
2. Nu mânca niciodată fructele imediat după masă, ci aşteaptă 2 ore din momentul în care ai terminat de mâncat. Nici înainte de masă cu o oră nu este indicat să mănânci fructe. Nutriţioniştii susţin că ele trebuie consumate doar pe stomacul gol sau la un interval mare de mesele principale pentru că altfel vor fermenta şi te vor balona.
3. Nu bea apă înainte sau după masă, ci lasă un interval de o oră în care să nu consumi nimic pentru a nu amesteca sucurile gastrice. Nici să nu te gândeşti să bei apă în timpul mesei pentru că te vei balona.
4. Mănâncă încet, mestecă bine alimentele şi nu vorbi în timpul mesei.
5. Respectă orele de masă.
6. La o oră după masă bea un ceai călduţ de mentă sau muşeţel care calmează stomacul şi împiedică balonarea.
7. Alege porţii mici de mâncare şi nu asocia carnea cu făinoasele, ci doar cu salate de crudităţi.
8. Evită alimentele flatulente, precum: fasolea, mazărea, soia, varză, broccoli, conopidă, ceapa şi usturoiul în exces.
9. Evită băuturile carbogazoase.

 

 

Alimente care te scapă de balonare


Iată câteva alimente care ajută la stimularea digestiei şi sunt anti-flatulente:

  • Mărar;
  • Coriandru;
  • Fenicul;
  • Chimen;
  • Leuştean;
  • Ghimbir;
  • Ananas;
  • Pătrunjel;
  • Iaurturile care conţin probiotice (bacterii "bune").

 

Sfatul specialistului

Prof. dr. Maria Mota, medic primar specialitatea diabet, nutriţie, boli metabolice şi medicină internă

"Balonarea are cauze multiple, în general digestive. Vă sfătuiesc să respectaţi câteva reguli: mâncaţi de 4-5 ori/zi, în cantitate redusă, încet şi mestecând bine, nu vorbiţi în timpul mesei, nu consumaţi alimente prea dulci sau prea sărate, nu consumaţi alimente prea calde sau prea reci, folosiţi condimente aromate (mărar, pătrunjel, leuştean, tarhon), nu beţi lichide în timpul mesei, înlocuiţi apa minerală şi răcoritoarele cu apa plată, evitaţi legumele şi fructele cu celuloza dură (varza, ridichile, castravaţii, fructele necoapte) sau consumaţi-le prelucrate termic sau sub formă de sucuri, până la rezolvarea situaţiei. Mâncaţi la ore fixe, pentru a respecta reflexele secretorii".