Au sosit in sfarsit Sfintele Sarbatori de Paste! Pe langa zilele libere, mult asteptate sunt si mesele traditionale cu familia si prietenii. De aceea ramane un lucru important de discutat caruia probabil ii acordam o mai mica importanta: excesul de alimente din Ziua Pastelui.
Pentru a ne bucura cum se cuvine de aceste Sfinte Sarbatori, ne vom grabi sa asezam pe masa cat mai multe si cat mai variate preparate si vom dori sa gustam pe rand din fiecare cate putin sau poate chiar mai mult. Asadar, putem incerca sa aflam mai exact care sunt valorile nutritive importante pe care le consumam la aceasta sarbatoare.
Traditionalele meniuri preparate cu aceasta ocazie vor contine din abundenta carne de miel si oua.
Din punct de vedere nutritiv, carnea de miel este recomandata, intrucat ea contine o cantitate mare de proteine, vitamine si microelemente. De exemplu, intr-o portie de 100 g de carne de miel ne sunt furnizate urmatoarele substante nutritive, exprimate si in procente care reprezinta doza zilnica recomandata unei persoane adulte sanatoase: