Alimente pe care le-ai preparat greşit toată viaţa. Descoperă trucuri geniale!

Cum să cureţi rapid coaja ardeilor copţi, cartofii fierţi întregi sau cum poţi să feliezi dintr-o mişcare o jumătate de pepene roşu?

Nu-i aşa că uneori îţi este foarte lene să cureţi sau să feliezi un anumit fruct/legumă, astfel încât renunţi şi nu-l mai mănânci? Ca să nu te mai împiedici de acest aspect, există câteva trucuri care te ajută să-ţi uşurezi munca şi să rezolvi problema foarte rapid.

Fie că vrei să cureţi rapid un dovleac care îţi dă mari bătăi de cap sau să îndepărtezi cu uşurinţă coaja ardeilor copţi, trebuie doar să ştii câteva secrete pe care le folosesc bucătarii şi să te apuci de treabă fără griji.



De exemplu, ştiai că poţi să tai rapid şi uşor o jumătate de pepene roşu, ca să nu mai stai să tot feliezi la el. Cu ajutorul câtorva trucuri poţi să ai un bol plin cu pepene roşu făcut bucăţi, numai bun de mâncat în timpul unui film. Şi cartofii se pot curăţa foarte uşor după ce i-ai fiert în coajă şi îi pui într-un bol cu apă şi gheaţă.
Şi acestea sunt doar câteva dintre secretele pe care le vei afla ca să îţi uşurezi foarte mult munca în bucătărie.

Descoperă cum îţi poţi uşura munca în bucătărie!

Cum să cureţi repede ardeii copţi

Dacă îţi plac ardeii copţi, dar te enervează coaja lor care se curăţă foarte greu, iată ce trebuie să faci ca să-ţi uşurezi munca. Înainte de a-i băga la cuptor se ung ardeii cu ulei de măsline, iar acest lucru va ajuta la îndepărtarea cu uşurinţă a cojii.

Credit foto: Faith Durand 

 

O metodă ca să tai direct o jumătate de pepene roşu

Ca să nu mai pierzi vremea cu câte o felie de pepene, iată o metodă genială ca să tai direct o jumătate de pepene roşu pe care să-l ai într-un bol. Se taie pepenele pe orizontală, se aşază pe un tocător şi se curăţă de coajă precum în imaginea de mai sus. Se feliază şi se pune un bol peste el, după care ajutându-te de tocător se întoarce bolul şi vei avea bucăţile de pepene la îndemână.

Credit foto: Jennifer Jenner

Cea mai rapidă metodă ca să cureţi şi să tai un dovleac

Dacă ai încercat să feliezi un dovleac ca să-l pui la copt, atunci ştii cât de dificil este să-l cureţi şi să-l faci bucăţi. Aceasta este cea mai rapidă metodă pe care trebuie să o înveţi şi să fii pregătită pentru sezonul dovlecilor. Taie pe orizontală dovleacul şi apoi îndepărtează partea cu codiţa. Aşază-l pe un tocător şi curăţă-l de coajă precum în imaginea de mai sus. Astfel îţi va fi simplu şi nu rişti să te accidentezi, deoarece coaja lui se îndepărtează mai greu. După ce ai curăţat cele două bucăţi de dovleac îţi va fi foarte simplu să-l feliezi, în funcţie de reţeta pe care vrei să o prepari.

Credit foto: Faith Durand 

Cum să cureţi repede o ceapă

Uneori are coaja foarte subţire şi uscată, lucru care îţi îngreunează foarte mult munca, dacă recurgi la metoda clasică de a o curăţa. În schimb, ca să-ţi fie mai uşor ai nevoie de două mişcări care te ajută să cureţi mult mai repede o ceapă. Se spală şi se înmoaie ceapa puţin în apă pentru a o hidrata, după care se taie la ambele capete şi pe jumătate. Acum poţi să îndepărtezi cu mâna coaja de la fiecare jumătate de ceapă în parte. Simplu, nu-i aşa? Bineînţeles că poţi să sari peste etapa cu apa dacă te grăbeşti şi să recurgi la ultimele trucuri ca să o cureţi rapid.

Credit foto: Faith Durand

Cum să cureţi cartofii fierţi în coajă

Un mic truc te va ajuta să cureţi foarte repede coaja cartofilor pe care i-ai fiert întregi. După ce ai stins focul, se pun cartofii într-un bol cu apă şi gheaţă timp de câteva minute, iar coaja lor se va lua foarte uşor doar cu ajutorul mâinilor. Trebuie să încerci acest truc!

Credit foto: Chowhound

Cum să tai şi să cureţi repede ardeii de seminţe

Există o soluţie simplă ca să scapi de seminţele din ardei. Taie capetele ardeiului, secţionează-l puţin, după care taie pe interior partea cu seminţele. Rapid şi uşor, nu-i aşa?

Credit foto: Dave Hax