Atunci când începem să ținem un regim alimentar, prima dată reducem cantitatea de zahăr. Ştii care sunt alimentele cu zahăr pe care le poţi mânca şi care sunt periculoase pentru siluetă?
Studiile au arătat că această metodă este eficientă împotriva obezității. Dar zahărul nu trebuie exclus în totalitate din regimul alimentar. Alimentele dulci conferă energie organismului și pot însemna o sursă de hrană pentru creier.
Alimente cu zahăr: care sunt bune şi care te îngraşă?
Sorbetul
Acest aliment nu conține grăsimi. Este la fel ca înghețata, dar fără lapte, sunt doar fructe congelate. Are mult mai puține calorii decât o înghețată iar fructele înghețate au aceeași cantitate de vitamine ca și cele proaspete. Poți face sorbet acasă! Nu-ți ia mult timp și astfel ești sigură că ai parte de un desert bun și sănătos.
Și poți să înlocuiești zahărul cu o banana pisată.
Fructele
Fructele sunt înlocuitorul perfect pentru dulciurile pe bază de zahăr. Studiile au demonstrat că nu te îngrași dacă mănânci un fruct. Dacă vrei să deții controlul caloriilor, poți să mănânci un grapefruit (conține 30 de calorii și 7 grame de carbohidrați la 100 de grame de fruct), în loc de o banană (conține 95 de calorii și 21 de grame de carbohidrați la 100 de grame de fruct). Încearcă să consumi fructele atunci când sunt perfect coapte. Dacă sunt prea coapte, cantitatea de glucoză pe care o conțin este mai mare.
Fructele de pădure
Fructele de pădure reprezintă combinația perfectă între gust și utilitate. Cătina, merișoarele, zmeura, căpșunile și coacăzele roșii au cel mai mic conținut caloric.
Dar va trebui să consumi cu grijă cireșele, rodiile, afinele și caisele deoarece acestea au niveluri ridicate de zahăr. Este important să știi că fructele de pădure au multe efecte benefice pentru organism. Zmeura elimină apa în exces din organism. Fructele de pădure contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv și grăbesc metabolismul.
Gemurile
Ce poate să înlocuiască prăjiturile pe care le servim alături de ceai sau cafea? Ești unul dintre oamenii care nu concep să-și înceapă ziua fără o felie de pâine prăjită cu gem? Atunci soluția este să-ți faci singură gemuri de casă. Gemurile conțin o cantitate mare de pectină, un polizaharid care normalizează tranzitul intestinal și menține echilibrul florei bacteriene.
Produsele de patiserie
Ca o regulă generală, dacă vrei să slăbești, trebuie să renunți să mai mănânci brioșe și alte prăjituri, deoarece acestea conțin foarte multe calorii și zahăr. Dar, poți apela la unele trucuri pentru a te bucura în continuare de un desert delicios. Înlocuiește făina albă de grâu, care are un conținut mare de calorii, cu făină de porumb, in, hrișcă, secară sau ovăz. Folosește stevia în loc de zahăr și grăsimi vegetale (ulei de măsline sau de floarea soarelui) în loc de unt și margarină. Numărul de calorii va scădea simțitor iar gustul va fi la fel de bun.
Folosind aceste reguli simple, poți pregăti o delicioasă prăjitură cu morcov sau cu ciocolată dar care este și sănătoasă în același timp.