Alimente care te "pun" pe slabit

Da, exista cateva alimente care se pot transforma intr-un aliat de incredere cand iti doresti sa slabesti. Cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, multa miscare si cateva strategii nutritionale trebuie sa reusesti!
Fibrele

Atat cele solubile, cat si cele insolubile iti pot usura efortul de a slabi.

  • fibrele insolubile te ajuta sa te saturi mai repede, fara sa te ingrijorezi ca ai consumat prea multe calorii. De aceste beneficii te poti bucura, incluzand in dieta ta taratele de grau, painea integrala, fructele si legumele.

  • fibrele solubile te vor ajuta la stabilizarea nivelului de glucoza din sange (glicemia), fapt care determina o controlare mai eficienta a poftelor culinare si a senzatiei de foame. Acestea formeaza cu apa in care se dizolva o substanta gelatinoasa, care ajuta la transportul si eliminarea din organism a substantelor toxice.
    Include in dieta capsunele, merele, perele, faina de ovaz, naut si fasole.


Alimentele zemoase

Fructele si legumele care au in compozitie o cantitate mare iti dau senzatia de satietatea si vei manca mai putin pe parcursul zilei. Nu uita sa consumi: lubenita, salata verde, rosii, castraveti, ciuperci, grepfrut si pepene cantalup.


Proteine slabe

Proteinele slabe (pui sau peste) consumate la masa de pranz te pot ajuta sa-ti mentii nivelul de energie. Este indicata includerea in dieta a unei portii zilnice de astfel de proteine. Cele mai bune surse de proteine slabe le gasesti in: piept de pui, conserva de ton, somon salbatic (proaspat sau conservat), albus de ou, crab, creveti, piept de curcan, branza tofu, carne rosie slaba, produse lactate degresate, fasole si linte.


Alimente care iti dau bataie de cap

De obicei, oamenii au tendinta de a manca mai putin dintr-un aliment care necesita decojire, dezosare sau orice alta operatiune care impiedica consumarea acestuia fara efort.
Profita de acest lucru si alege mai degraba alunele cu coaja, pastaile de soia in locul boabelor.


Guma de mestecat fara zahar

Contrar opiniei, guma de mestecat fara zahar nu stimuleaza pofta de mancare. De fapt este chiar binevenita o aroma care sa tina papilele gustative "ocupate", prevenind alegerile alimentare mai puternic calorice.


Bauturile fierbinti

Atentie sa nu fie foarte fierbinti, deoarece orice aliment la o temperatura prea inalta este agresiv pentru stomac. Parca ai vrea sa iei masa in oras, insa ti-e frica ca vei manca prea mult si vei incalca planul de meniu? O strategie eficienta pentru a-ti potoli cat de cat foamea este sa consumi o bautura fierbinte (cu cat mai putine calorii) care iti va lua mai mult timp pana sa reusesti sa o termini.
Este recomandat sa alegi acele lichide care contin sub 100 de calorii, precum ceaiul verde sau din alte plante, ciocolata calda, lapte degresat sau cappuccino.


Alimentele picante

Numeroase studii efectuate au aratat ca mancam mult mai putin cand alimentele sunt foarte picante. Plus ca in mod automat le consumam mult mai incet si bem mai multa apa. Asa ca nu strica din cand in cand ardeiul iute si sosurile picante.