9 alimente care par vegane, dar nu sunt

Pe măsură ce producătorii caută ingrediente mai ieftine, produsele inițial considerate vegane încep să fie contaminate de ingrediente de origine animală și nu poți presupune automat că știi ce conține un anumit produs.
În cadrul meniului vegan nu este permis consumul produselor de origine animală, dar în contextul în care unele ingrediente sunt folosite la mai mult feluri de mâncare sau procesul de producție este mai puțin strict, pot apărea probleme când vrei să alegi produse sigure pentru acest tip de alimentație. Produsele vegane trebuie să fie semnalate distinct, chiar dacă există anumite alimente care nu ți-ar da deloc de bănuit.

 
Iată ce alimente par vegane, dar nu pot face parte din această dietă:

 
1. Vinul

Vinurile care au eticheta de „vegan” nu fac exces de zel, ci chiar este nevoie de această certificare a componenței vinului. Majoritatea sortimentelor de vin conțin produse de origine animală, așa că este indicat să îl alegi pe cel compatibil cu alimentația ta.
Vinul este de obicei tulbure dacă nu a avut suficient timp pentru sedimentarea depunerilor, iar producătorii grăbesc acest proces adaugând diferite substanțe pentru ca vinul să fie perfect trasparent atunci când îl torni în pahar. De obicei se utilizează albușuri de ou, proteine din lapte, gelatină sau alte substanțe derivate din pește.

 
2. Berea

Îți place mai mult berea decât vinul? Majoritatea sortimentelor de bere sunt vegane, dar nu strică să fii atent pentru că 20-30% conțin încă ingrediente de origine animală. Multe berării au deja filtre profesionale care îndepărtează impuritățile în mod eficient, dar încă există producători care folosesc metoda clasică, pe bază de gelatină.

 
3. Fasolea prăjită

Nu este neapărat o sursă utilă de proteine din cadrul meniul specific mexican, ci unele variante conțin untură de porc.

 
4. Supa de legume

Doar pentru că are un conținut ridicat de legume nu trebuie neapărat să presupui că este 100% vegană. Verifică eticheta și citește lista de ingrediente înainte de a pune o conservă de supă în coșul de cumpărături.
Unele mărci de supă de legume sunt preparate folosind zeamă de carne sau, dacă este vorba despre o supă cu tăieței, aceștia conțin albuș de ou.

 
5. Margarina

Această alternativă pentru unt a fost lansată pentru a economisi bani și este adesea promovată ca versiune de post sau vegetariană, însă încă există sortimente de margarină care conțin smântână sau proteine din lapte. Citește lista de ingrediente și asigură-te că produsul ales nu încalcă regulile alimentare pe care le urmezi.

 
6. Cârnații vegetarieni

Deși nu conțin carne, nu sunt utili pentru o dietă vegană deoarece majoritatea includ proteine din lapte și albuș de ou.

 
7. Sucul de portocale

Sucul de portocale proaspăt stors este evident vegan, dar variantele fortificate nu sunt în mod automat la fel de pure. Dacă observi că sucul conține acizi grași de tip Omega-3 trebuie să te gândești că provin din peștele gras, iar dacă sucul conține și vitamina D trebuie să știi că de obicei este obținută din lanolina care are drept sursă lâna oilor.

 
8. Bezelele

Probabil că te gândești că sunt zahăr pur și în mare parte nu te înșeli, însă au nevoie și de un alt ingredient pentru a căpăta textura specifică. Este vorba despre gelatină, așa că dacă vrei să-ți respecți dieta ar fi bine să alegi cu atenție tipul de bezele pe care îl consumi.

 
9. Sosul pentru friptură

Unele dintre sosurile pentru friptură de pe rafturile de la supermarket sunt și vegane, dar trebuie să fii prudent deoarece aproximativ 50% dintre produsele disponibile nu întrunesc criteriile necesare. Înainte de a pune un strat consistent de sos peste burgerul vegetal, asigură-te că sosul nu îți compromite meniul.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.