8 idei geniale de sandvișuri fără pâine

Vrei să limitezi consumul de pâine, însă îți plac foarte mult sandvișurile? Există o mulțime de alternative la care poți să apelezi pentru a face sandvișuri fără pâine și fără gluten.

Fie că urmezi o cură de slăbire și vrei să consumi cât mai puțină pâine, fie urmezi o dietă fără gluten, trebuie să știi că poți să consumi în continuare sandvșuri delicioase.
Chiar dacă am fost obișnuiți cu pâinea pentru sandvișuri, feliile de vânătă pe grătar sau cartofii dulci făcuți în prăjitot să înlocuiască cu succes pâinea. 


Descoperă 8 idei geniale de sandvișuri fără pâine!

1. Sandviș fără pâine: folosește ciupercile

Ciupercile se pun înainte pe grătar ca să se înmoaie și să capete un gust delicios. Apoi se pot folosi în locul unei chifle obișnuite. Feliile de șuncă, somonul afumat, salata verde/varza, crema de brânză sau chiar ouăle pot să fie așezate în straturi între cele două ciuperci la grătar.

2. Sandviș fără pâine: folosește felii de vânătă pe grill

O idee genială ca să obții un sandviș delicios este să folosești feliile de vânătă pe care să le pui pe tigaia grill înainte. Pune apoi mozzarella sau brânză de capră, avocado, roșie și busuioc proaspăt între două felii de vânătă. Lasă sandvșul pe tigaia grill ca să se topească puțin brânza, stropește-l cu ulei de măsline și oțet balsamic!

3. Sandviș fără pâine: folosește castravetele

Fie scoți semințele și folosești scobitura pentru a o umple cu ton, șuncă, brânză, fie îl feliezi. Creveții sau crema de brânză mai pot să fie o combinație interesantă pentru sandvișurile din castravete. 

4. Sandviș fără pâine: folosește frunzele de varză sau salată

Poți să obții un sandviș sănătos și consistent, folosind frunzele de varză sau salată verde în locul pâinii/lipiilor. Umpluturile pot să fie foarte diverse, în funcție de preferințele tale. Multe legume proaspete și verdețuri, cu sau fără brânzeturi sau carne, avocado, humus, pastă de linte. 

5. Sandviș fără pâine: folosește un avocado

Poți să faci un burger delicios folosind un avocado în loc e chiflă. Pune între cele două jumătăți de avocado o chiftea din vită, o felie de brânză, o felie de roșie, ceapă și salată verde. Poți să pui burgerul la cuptor câteva minute ca să se topească brânza. 

6. Sandviș fără pâine: folosește felii de cartof dulce

Taie felii de cartof dulce și pune-le în prăjitor sau pe grill. Apoi poți să le folosești ca să-ți construiești un sandviș sănătos cu omletă, spanac și șuncă crocantă. Aceasta este una dintre cele mai bune combinații, conferind proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați complecși. 

7. Sandviș fără pâine: folosește conopida

Conopida mixată până are consistența orezului se amestecă cu ou, parmezan, făină de migdale sau de ovăz și oregano. Se formează apoi bile care se aplatizează când le pui pe foaia de copt și se introduc la cuptor până când se rumenesc. Poți să folosești aceste ”pâinici” din conopidă ca înlocuitor pentru feliile de pâine. Cu o chiftea din carne de vită, roșie, brânză și salată verde poți să obții un burger delicios. 

8. Sandviș fără pâine: folosește lipiile fără gluten

Poți să prepari rapid lipii sănătoase și fără gluten folosind făina de năut în amestec cu cea de tapioca. Astfel vei avea mereu la îndemână lipii fără gluten în care să combini ingredientele tale preferate: șuncă, brânză, humus, falafel, porumb, varză, salată verde, pătrunjel, avocado, ou jumări. De asemenea, poți să folosești pasta de susan sau iaurtul grecesc amestecat cu verdețuri pentru a adăuga un sos cremos.