8 idei de rețete pentru zilele de detoxifiere
1. Chifteluțe din mei cu legume
Meiul este o cereală fără gluten pe care o poți folosi atât în preparate dulci, cât și pentru a obține diverse combinații savuroase. De exemplu, aceste chifteluțe din mei cu legume pe care le poți face simplu la cuptor se pot păstra în frigider ca să le ai la îndemână când ești pe fugă. Ele pot să fie consumate fie la orice masă alături de o salată mare de crudități și verdețuri.
Amestecă în robotul de bucătărie ceapă, usturoi, ardei roșu, morcov, cimbru, oregano care se călesc cu puțin ulei de măsline. Apoi se amestecă meiul și un ou care să lege compoziția. Se formează chifteluțe care se aplatizează cu mâna, se ung cu puțin ulei și se lasă la cuptor până se rumenesc. Poți să faci o porție mai mare ca să le ai gata preparate pentru mai multe zile.
2. Supă cremă de morcovi cu ghimbir
Ghimbirul este recunoscut pentru faptul că previne balonarea, ajută la buna funcţionare a colonului şi stimulează eliminarea toxinelor din corp. Acest superaliment stimulează arderea grăsimilor şi susţine activitatea ficatului, astfel că merită să-l incluzi în cat mai multe mâncăruri. O supă cremă de morcovi cu ghimbir este un adevărat răsfăț și se face foarte ușor.
Se pun la fiert morcovi, o ceapă, cartofi dulci, usturoi, ghimbir și se asezonează cu sare, piper și chimen. Se lasă la foc mic aproximativ 35 de minute, se păstrează din apă ca să obții consistența dorită, după care se pasează cu blenderul de mână.
3. Sote de spanac cu linte și rodie
Un sote simplu de spanac proaspăt, linte fiartă, o ceapă, ulei, sare și piper se prepară foarte rapid și ai mereu la îndemână o masă sățioasă și cu efect detoxifiant. Adaugă la final semințe de rodie pentru un plus de savoare și culoare.
4. Salată de spanac cu quinoa și sfeclă roșie
Verdeţurile detoxifiază tractul digestiv datorită conţinutului ridicat în clorofilă. Tot clorofila este cea care are capacitatea de a curăţa sângele de toxine şi metale grele. Sistemul digestiv funcţionează eficient atunci când consumăm zilnic verdeţuri proaspete, acest obicei fiind benefic în special persoanelor care suferă de constipaţie.
O salată de spanac proaspăt cu sfeclă fiartă/crudă/coaptă, quinoa și nuci constituie o masă echilibrată în nutrienți și cu un puternic efect detoxifiant.