6 motive ca să nu bei bere cu arome de fructe

Combinaţia dintre zaharuri şi alcool este una foarte nocivă pentru ficat. Vezi de ce ar fi de preferat să nu bei bere cu arome de fructe!

Berea este băutura alcoolică preferată, în special când este mai cald afară. Însă, foarte multă lume alege să consume sortimentele de bere cu arome de fructe, în ideea că sunt mai light, mai uşor de băut şi nu au atât de multe calorii. Este absolut greşită alegerea, deoarece aceste sortimente sunt foarte nesănătoase pentru organism. Pe lângă faptul că suprasolicită ficatul din cauza combinaţiei de zaharuri şi alcool, trebuie să ştii că berea cu arome de fructe nu este nicidecum mai săracă în calorii.



"Amestecul de bere, aditivi alimentari și sucuri de fructe nu contribuie în niciun fel la completarea unor nutrienți necesari organismului în fiecare zi, dimpotrivă, anumiți aditivi alimentari (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, caramel cu amoniac, albastru briliant, acid citric și benzoat de sodiu) folosiți în unele produse de acest gen sunt susceptibile de efecte negative asupra sănătății, mergând de la simple alergii până la boli mai grave, precum afecțiunile cardio-vasculare” a declarat conf.
univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România (APC), în urma unui studiu realizat pe 45 de tipuri de băuturi pe bază de bere de pe piaţă.


Studiu despre berea cu arome de fructe


În urma unei analize atente a 45 de sortimente de bere cu arome din comerţ, specialiştii APC au constatat că în 66% dintre produsele analizate au fost identificați următorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu și caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionați mai sus planează cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afecțiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare și alergii.

De asemenea, la fabricarea acestui tip de bere s-au mai folosit și alți aditivi alimentari, cum ar fi: acid carminic (colorant), acid lactic (acidifiant), acid ascorbic (antioxidant), acid carbonic (conservant), citrat disodic (corector de aciditate), citrați de potasiu (corector de aciditate), carbonați de magneziu (corector de aciditate), verde natural C 15, benzoat de sodiu (conservant), arome și stabilizatori (gumă de carruba, gumă esterică, pectine, extract de guillala și guma de acacia).


De ce să nu bei bere cu arome de fructe?


1.Conţine îndulcitori şi zahăr cu un index glicemic foarte ridicat care determină fluctuaţii ale glicemiei, crescând riscul de boli de diabet şi boli de inimă.

2.

Conţine corectori de aciditate, acidifianţi şi coloranţi care pot provoca senzaţii de vomă, colici abdominale şi balonare.