6 idei de cină rapidă și săracă în grăsimi care nu-ți sabotează dieta
Aceste rețete sunt bune pentru serile în care nu ai timp și chef să gătești ceva complicat. Încearcă aceste idei de cină rapidă și săracă în grăsimi care nu îți vor sabota dieta!
Dacă ți-ai propus să slăbești sănătos și acorzi atenție alimentelor pe care le consumi, atunci poți să încerci aceste rețete pentru că sunt rapide și sărace în grăsimi.
Sunt potrivite pentru serile din timpul săptămânii când ai poftă să mănânci ceva bun, dar fără multe calorii și combinații complicate.
Încearcă aceste 6 idei de cină rapidă și săracă în grăsimi care nu-ți sabotează dieta:
1. Spaghete din dovleac copt cu năut și feta
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și se pune cu interiorul în jos într-o tavă cu o jumătate de cană de apă. Se lasă la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcit se folosește o furcușiță ca să obții spaghete din miezul lui. Aceste spaghete se folosesc ca alternativă pentru pastele obisnuite, deoarece sunt sărace în calorii, au un gust neutru și absorb foarte ușor toate aromele celorlalte ingrediente folosite.
Poți să păstrezi dovleacul copt în prealabil ca să ai mereu la îndemână aceste paste pentru serile în care nu ai timp să gătești.
Pune într-o tigaie puțin ulei, călește ceapă și usturoi, adaugă năut din conservă, cimbru, roșii din conservă sau cherry proaspete, frunze de spanac, sare și piper. Toarnă apoi amestecul peste pastele din dovleac, amestecă bine și presară deasupra puțină brânză feta.
2. File de pește la grătar cu cușcuș
Dacă peferi să consumi pește la masa de seară, alege un file de pește alb, stropește cu zeamă de lămâie, sare, piper și prepară-l la tigaia grill. În timp ce se prepară poți să pui apă fiartă cât să acoperi cușcușul mărunt, lăsând sub capac câteva minute până absoarbe toată apa. Adaugă apoi frunze proaspete de pătrunjel și roșii uscate din ulei pentru a obține un cușcuș aromat alături de fileul de pește la grătar.
3. Salată de bulgur cu mentă, somon afumat și castraveți
Poți să folosești somonul afumat sau file de somon preparat de grătar, în funcție de gusturile tale. Peste bulgur se toarnă apă fierbinte și se lasă sub capac 25 de minute ca să se înmoaie. Se amestecă apoi cu somon, frunze de mentă, castraveți, ceapă roșie, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
4. Cotlet de porc cu salată de legume
Poți să prepari cotletul de porc la grătar sau în cuptor, fără să adaugi grăsime în plus. El va fi delicios alături de o salată de legume. Feliază cu ajutorul unui curățător de legume fâșii de morcovi, zucchini, ridichi, adaugă mazăre și stropește totul cu zeamă de lămâie, cimbru sau tarhon, piper, sare și 2 linguri de ulei de măsline extravirgin.
5. Creveți cu orez integral și castraveți picanți
Gătește creveții într-o tigaie cu puțin ulei și stropește-i cu zeamă de lămâie și sare (sau sos de soia). Servește-i alături de o porție de orez integral fiert și o salată de castraveți cu oțet, sare și fulgi de ardei iute.
6. Quinoa cu ciuperci și cartofi dulci
Quinoa este o sursă completă de proteine, astfel că o poți folosi ca să înlocuiești carnea sau lactatele dacă nu vrei să le consumi seara. Se acoperă cu apă și se fierbe acoperită 10 minute, după care se lasă sub capac 5 minute.
Între timp poți să feliezi ciupercile și să le călești fără ulei într-o tigaie bine încinsă, iar la final se adaugă frunze de spanac sau kale și se stropește totul cu puțin ulei. Cartofii dulci se curăță de coajă, se taie cuburi și se lasă cu puțină apă la fiert sub capac până când se înmoaie. Se combină toate ingredientele pentru a obține o salată caldă hrănitoare și fără multe calorii.