Oamenii de știință au descoperit că oamenii care au grijă de sănătatea lor și mănâncă sănătos consumă foarte des anumite alimente care îi ajută să-și mențină greutatea constantă. Iată șase alimente pe care aceștia le consumă frecvent:
Produse lactate
Cercetătorii de la Universitățile Harvard, Case Western Reserve și Brown, din Statele Unite, au analizat obiceiurile alimentare a peste 7000 de persoane adulte, pe o perioadă de peste trei ani. Aceștia au descoperit că cei care mănâncă produse lactate slabe de cel puțin două ori pe zi erau cu 37 de procente mai puțin predispuși de a deveni obezi, comparativ cu cei care le consumă o dată pe lună sau mai rar. Nivelul ridicat de calciu din lapte și iaurt ajută la metabolizarea grăsimilor și la arderea depozitelor de grăsime.
Alte studii mai vechi au descoperit o legătură între consumul ridicat de produse lactate și scăderea în greutate, în special reducerea grăsimii abdominale.Ovăz
Oamenii slabi mănâncă tărâțe de ovăz la micul dejun pentru că știu că le oferă fibre și stimulează metabolismul, oferind în același timp senzația de sațietate până la masa de prânz. În cadrul unui studiu s-a descoperit că persoanele care mănâncă mai puțin de șase grame de fibre pe zi s-au îngrășat cu 3,6 kilograme mai mult în decursul a zece ani decât persoanele care mănâncă 11 grame de fibre pe zi. Alte studii au arătat că oamenii supraponderali care includ în dieta lor alimente ce conțin ovăz reușesc să slăbească mai mult decât cei care nu mănâncă ovăz.
Motivul este acela că tărâțele de ovăz reduc foamea și pofta de alimente nesănătoase. Un bol cu terci de ovăz cu o banană și un pumn mic de migdale oferă 11 grame de fibre, care te ajută să slăbești.Avocado
Dacă te gândești că avocado este prea "gras" pentru a fi un aliment care te ajută să slăbești, un studiu recent te va face să-ți schimbi părerea. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au mâncat o jumătate de avocado la masa de prânz s-au simițit sătuli pentru mai mult timp și nu au simțit nevoia să mănânce mai mult după masa de prânz, comparativ cu cei care nu au mâncat avocado. Grăsimile mononesaturate sănătoase din avocado mențin nivelul zahărului din sânge la un nivel stabil, ceea ce combate senzația de foame.
Ardei iute
Cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA au descoperit că oamenii care adaugă ardei iute în mâncărurile lor poftesc mai puțin la alimente grase, sărate sau dulci. Alte studii au evidențiat că substanța care dă gustul iute ardeilor, numită capsaicină, are capacitatea de a stimula metabolismul.
Ceai verde
În loc de cafea sau suc, persoanele slabe beau constant ceai verde. Un studiu realizat în Japonia a arătat că oamenii care au băut echivalentul a cinci cești de ceai verde pe zi au slăbit mai mult, în special în zona abdominală, decât cei care au băut o singură ceașcă de ceai verde pe zi.
Iar acest efect este datorat catechinelor, compușii din ceaiul verde care cresc cantitatea de energie consumată de organism și care te ajută astfel să scapi de excesul de grăsime din corp. Nuci
Atunci când vor o gustare, oamenii slabi mănâncă nuci. Un studiu realizat în Marea Britanie a evidențiat că persoanele care consumă cu regularitate nuci erau mai slabe decât cele care nu mănâncă nuci. Având un conținut ridicat de proteine și fibre, nucile te satură rapid și îți țin de foame. Încearcă migdale, fistic sau arahide, care conțin cele mai puține grăsimi, comparativ cu alte nuci. Porția zilnică nu ar trebui să depășească un pumn de nuci. Nucile neprăjite și nesărate sunt mai sănătoase decât cele prăjite.